Хероин и пистолет със заличени номера са намерени и иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на организираната престъпност и наркоразпространението в дома на Васил Борчев Василев.
Информацията беше огласена днес на пресконференция с участието на директора на ОДМВР-Перник комисар Димитър Шереметев и говорителя на Окръжна прокуратура Перник прокурор Михаил Алексов.

Криминалисти от Второ Районно управление на МВР в града, под ръководството на Районна прокуратура са претърсили дома на криминално проявения Васил Борчев Василев /35 г./ в пернишкия кв.“Мошино”.

Намерени и иззети са пресовка кафяво прахообразно вещество /около 200 грама/ и незаконно притежаван боен пистолет “Макаров” със заличени номера. При направения полеви тест, веществото е реагирало на хероин, съобщиха от полицията. Процесуално следствените действия са извършени в присъствието на жената, с която Борчев живее на семейни начала. Той самият е в неизвестност и вчера е обявен за общодържавно издирване. Назначени са съответните експертизи, като ще се проверява и произхода на пистолета, за който има съмнения, че е краден. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

БЛИЦ припомня, че перничанинът Васил Борчев Василев се прочу покрай кражбата на джипа на Кирил Добрев “Мицубиши Паджеро” от 6 август м.г. Скъпото возило бе прекарано през българо-македонската граница от неговия съгражданин Румен Стефанов Михайлов на 37 години, известен в града с прозвището Ромашка. Васил отишъл да го прибере. Двамата бяха задържани в района на Струмица и предадени на българските полицаи при засилени мерки за сигурност на ГКПП Златарево. Преди случката Васил Борчев вече бе излежал едногодишна присъда, след като е задържан в столицата в момент на искане на подкуп за крадена кола. /БЛИЦ