Палатът на семейство Баневи в столичния квартал „Бояна” се продава на търг за близо 6 млн. лева. Въпреки че това стана ясно на 22 март, едва днес започнаха и огледите на имота.

Екип на bTV влезе в къщата със скрита камера.

Имотът на семейство Баневи се намира в един от най-скъпите столични квартали "Бояна”. Той се простира на повече от 11 000 квадратни метра, а зад високата бетонна ограда са разположение огромен палат, хеликоптерна площадка и двор.

За да разгледате къщата, трябва да имате предварително записан час. В имота се влиза с документ за самоличност. По време на огледа сте придружавани от охранител и икономката на семейството.

Разходката започва от партерния етаж. Там се намира трапезарията и дневната на Баневи, заедно с двете кухни – топла и студена. Таваните са със скъпоценни камъни, а подът и стълбищата, облицовани с оникс, който се оценява на по 1000 лева на квадратен метър. Парапетите на стълбите са метални с боя с позлата, а електрическата инсталация и осветлението струват 120 000 лева.

Огледът продължава към следващите два етажа. Там има по шест самостоятелни апартамента. Всеки един от тях със санитарен възел. Във всяка една все още могат да се видят и вещите на семейството.

Луксозното жилище е оборудвано и с фитнес, сауна, голям басейн и джакузи. На подземния етаж икономката ни показва хладилните камери и мокрото помещение, както и асансьорът, който свързва всеки един от етажите.

В къщата на семейство Баневи не живее никой повече от година, признава икономката. Затова и част от фасада на места се руши. За продан са обявени само постройката, а дворът и хеликоптерната площадка са собственост на сина на Банев.