Два разчленени трупа бяха открити край софийското село Негован. Освен мъж, който е прострелян два пъти в главата, е открито и тяло на жена. На местопрестъплението е намерено и дамско бельо, пише "Монитор".

Двата трупа били разчленени, след което прибрани в найлонови пликчета и изхвърлени във варели.

Предполага се, че телата са били там отдавна, тъй като са разложени. Досега не е известно кои са жертвите, тъй като профилите им не съвпадат с пуснати за издирване.


Разчлененото в торби и бидони тяло, открито край Негован, е на млада жена. Преди да бъда разчленена, жертвата е била застреляна.

Цял ден в неделя полицията бе на място и извършва оглед. В събота към 18.00 часа местен жител е подал сигнал за открит череп в близост до водоема на селото, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР.

Веднага са организирани и към мястото са изпратени екипи от криминалисти и експерти на СДВР.

При извършения първоначален оглед е установено, че намереният череп е човешки открити са и останки от тяло. Процесуално-следствените действия продължават и в момента, в рамките на които ще се установява самоличността и всички обстоятелства около случая.

Cпoрeд пoлициятa cтaвa въпрoc зa eдин и cъщ криминaлeн cлучaй. Позовавайки се на свои източници, NOVA съобщава, че те са били застреляни в тила, след което са били разчленени. След изстрелите са били разчленени и поставени в пликове и след това в бидони.


Според патоантоми, престъплението  е извършено преди поне 10 дни, а останките били разпръснати от бездомни кучета. 

Не изключиха възможността да бъдат отрити останки и на други жертви. 

Огледът на криминалистите продължи целия ден. Никой не беше допуснат близо до мястото на престъплението. Разследващите ограничиха достъпа заради търсенето на улики. Не изключиха възможността да бъдат отрити останки и на други жертви. 
 

Предстои да бъдат направени експертизи, за да се установи самоличността на телата, както  и категоричната причина за настъпване на смъртта.

Експерти коментираха, че разфасоването може да е направено с цел прикриване на престъплението, но и да показва силна емоционална връзка между убиеца и жертвите.

Няма яснота и дали убийството е извършено край езерото или труповете са пренесени по-късно, като по-вероятна е вторатa версия. 

Подобна жестокост напомня на случая, при който през 2004 г. в Перник Кристиян Петров разфасова и прибра във фризера тялото на съученика си. 
Възможно е обаче и да не става въпрос за действия на психопат, а на организирана престъпна група. 

Заради изстрелите преди разфасоването е възможно извършителят да е целял да прикрие следите си, каквато е била практиката на престъпните банди през последните 15 години. Част от "Килърите" са в затвора за тези престъпления.

Някои от жертвите им бяха открити години след заравянето им, а други все още се водят безследно изчезнали. 

Село Негован се намира в Столичната община, район Нови Искър. Именно в Нови Искър бяха два от най-фрапиращите случая на убийства в последните години.

В началото на 2018-а бившият затворник Росен Ангелов уби шестима души в къща в града, след което бе намерен мъртъв.

В началото на тази година пък, отново в Нови Искър, 25-годишен мъж уби двамата си родители, баба си и брат си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!