Дете на 9 години е намерено мъртво в гора край Лейриа, Португалия. Бащата и мащехата на детето (на 32 и 38 години) са задържани като предполагаеми извършители на престъплението.

Тялото на 9-годишната Валентина е намерено в гората, след като бащата на детето е посочил мястото, където е било заровено.


9-годишната Валентина

Ключът: показанията на по-големият й брат
Разследващите са убедени, че Валентина е починала в семейната къща в село Атугуя да Балея в сряда сутринта.

В къщата са били още три деца – 12-годишният й брат, доведената й сестра на 4 години и новородената й сестра на няколко месеца. Показанията на по-големия й брат са били от съществено значение за разкриване на престъплението, според говорител на полицията, уточнява bulgaros.ovh.

Бащата съобщил за изчезването й
Бащата на Валентина съобщил в четвъртък сутринта в полицията, че дъщеря му е изчезнала и че за последно я видял вечерта, когато отишъл да я преоблече. Същата сутрин около 100 доброволци и 600 полицейски служители с кучета и специализирана техника започнали да издирват момчето.

Не намерили нищо. Два дена след това бащата признал, че Валентина е мъртва и завел разследващите до мястото в близост до Сера Д’Ел-Рей, на около пет километра от къщата, където е било заровено тялото на момичето.

Валентина и преди това е бягала от баща си
В пресата излезе нова информация относно връзката на момичето с бащата. Съобщава се, че Валентина избягала от къщата на баща си преди две години, а когато я намерили, момичето казало на полицаите, че тръгнала да търси майка си. Тогава Комисията за закрила на децата започнала разследване по случая, но не е установила нередности и разследването е било прекратено.

Причината за смъртта на детето тепърва ще се изяснява чрез аутопсии и изследвания.