Във Волгоградска област група брокери убиха и разчлениха пенсионери. Нападателите ще бъдат изправени пред съд. Това беше съобщено на уебсайта на прокуратурата на Волгоградска област.

Според разследването група от четирима души е извършила нападението в региона през октомври 2019 г. Натрапниците убиха двама самотни пенсионери, разчлениха телата им и заровиха останките им в гората.

След това брокерите откраднаха ценности, документи за апартаменти и банкови карти от къщата на жертвите. От сметката на един от убитите престъпници са откраднали над 1,7 милиона рубли.

Срещу руснаците е образувано наказателно дело по клаузи "а", "з" от част 2 на член 105 ("Убийство на две лица, по наемни мотиви"), част 4 на член 159.3 ("Измама с използване на платежни карти в особено голям мащаб "), част 4 на член 159 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Измама в особено големи размери, довела до лишаване от право на гражданин на жилище "), част 2 от член 159.2 (" Измама при получаване на плащания, извършени от група лица по предварителна конспирация ") от Наказателния кодекс на Руската федерация.