Тази вечер в Зала „България“ от 19:00ч. столичани ще се насладят на гласа на Васил Петров и новата му симфонична програма „SymphoNY way”.

Концертната програма с която обиколи България обединява смело няколко стила чрез богатото симфонично звучене на Врачанска филхармония под диригентската палка на Христо Павлов. На сцената на Зала България, заедно с Васил ще бъдат и джаз музикантите Йордан Тоновски – пиано, Христо Минчев – контрабас, Кристиян Желев – ударни.



В SymphoNY Way тази вечер слушаме както джаз стандарти (Синатра – My Way, Елингтън – Caravan) и шлагери и боса нова (Жобим, Франки Вали), също и песни на „Бийтълс“ (Michelle, Yesterday, Something), както и филмова музика (Smile на Чарли Чаплин, Love Story (Where Do I Begin), Feelings).



Повечето аранжименти са писани специално за Васил Петров от Ангел Заберски, Румен Тосков – Рупето и Христо Павлов, а някои оркестрации са на Дон Коста и Нелсън Ридъл. Специален гост в концерта е очарователната цигуларка, Зорница Иларионова, която ще покаже изумителната си техника и звукоизвличане при „Сантиментален валс” на Чайковски и „Цигански напеви“ от Сарасате.

В Зала България, Васил Петров ще сподели сцена и с още един млад талант на цигулковото изкуство, цигуларя Кай Орлинов.

Събитието е копродукция със Софийска филхармония.

Концерта ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването.

Билетите са налични в мрежата на Ивентим и на касата на зала България.

С медийната подкрепа на Джаз Фм радио.