Богдана Карадочева и Стефан Димитров създадоха незабравим празник при представянето на книгата „София. Адресите на любовта“ от Магдалена Гигова.

Те тематично изпяха две песни – едната за любов, а другата – за столицата (с изричната уговорка, че вече не е нито тъмна, нито страшна) и предизвикаха бурните овации на присъстващите, които им пригласяха през цялото  време. 

А запознати отбелязаха, че едва ли има по-подходящи за представянето на четивото изпълнители от двама почетни граждани на София накуп, каквито са Богдана и Стефан.



Сред гостите блестеше бившата първа дама на България Антонина Стоянова, председател на фондация „Ценности“, която създава запомнящи се културни събития и работи по просветителски проекти. Макар да страни от светския живот тя стана добрата орисница на „София. Адресите на любовта“ с присъствието си.

Книгата, издадена от астроложката Светлана Тилкова-Алена и съпругът й Андрей раздипля 47 любовни истории на известни българи, които се случват в София. Тя е илюстрирана с 291 снимки и рисунки. Те показват мястото, където се развива действието в минали и наши дни. Уникалните архивни свидетелства са предоставени от Музея за история на София. 

Магдалена Гигова благодари на всички, дошли да честват любовта в Къщата на София.  Изборът на мястото изобщо не е случаен – това е домът на голямата актриса Адриана Будевска, пропит с духа на поколения видни интелектуалци и проектиран от прочутите архитекти Васильов и Цолов. В него се развива действието на една от главите в книгата.

Авторката изрази признателност към издателите за полиграфическото бижу, което са създали. Книгата върви с карта, на която не само са отбелязани „любовните адреси“, ами е изчислено за колко време се изминават различните маршрути пеш, с колело и с тротинетка, ако сте решили да си направите романтична разходка с обичания от вас човек.

Разкошни виолетови орхидеи и благопожелания поднесе изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Слава Иванова.
Маги Гигова не пропусна да отбележи заслугите на д-р Милен Врабевски, който също почете тържеството, (въпреки че му предстоеше концерт с Рони Ромеро и Intelligent music project), за издаването на „Шепот от стари дантели“, книгата предшественик на „София. Адресите на любовта“.

Светлана Тилкова-Алена сподели, че когато е чела томчето често си поплаквала, заради разказаните с умение и красноречие любовни истории.

Зам.-министърът на труда и социалните грижи Зорница Русинова, председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, тв водещата Мира Добрева, звездата от „Откраднат живот“ Гергана Стоянова, ПР-експертите Ива Екимова и Десислава Бошнакова, цяло съцветие от носителки на титлата „Мисис България“,  „Мисис Баба“ и „Мисис Дама на годината“, предвождани от продуцента на конкурсите Меги Савова се наредиха на опашка за автограф от авторката.
 
Художникът Иван Яхнаджиев, както винаги с пъстра душа и облекло, зарадва авторката с  превърнати в произведение на изкуството нейни снимки.

Журналистът Явор Цаков и половинката му Капка Амзина поднесоха кошница с цветя и послание във формата на сърце. 
Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, посланик на Куба оцени по достойнство домашните сладки във формата на сърце, донесени от Медицински център „Епика“. 

Наздравици за успеха на книгата вдигнаха почетният консул на България в Конго Теодора Игнатова, певицата и композитор Диана Дафова, журналистката Валерия Велева, шампионката по атлетика и бизнес-дама Мерлин Арно, нумероложката Милена Иванова-Еа, политикът от зората на демокрацията Константин Мишев, организаторката на „Вино на годината“ Снежана Спасова.

Всички ръкопляскаха бурно на преподавателя от Музикалната академия Иван Георгиев-Балки, който изпълни на джура-гайда нестинарски мелодии.  

Любимците на маестро Йордан Камджалов Емрах и Реджеб, ангелогласните братя от Родопите, заплениха публиката с песни за любовта. Любопитното е, че единият е завършил Консерваторията, а другият -  Художествената академия, но и двамата рисуват прекрасно, пеят и свирят на няколко инструмента. Неотдавнашната им изложба в Къщата на София премина с голям успех.