"Най-добър фестивал на годината" e наградата, за която Spirit of Burgas 2008 е номиниран, съобщиха от общината в морския град. Номинацията идва от Асоциацията на европейските фестивали. Фестивалът- победител ще бъде определен след гласуване до 20 октомври на адрес: http://eu.virtualfestivals.com/index.cfm?section=besteuro&id=90.
В сайта на община Бургас ще има и директен линк за гласуване. Ще бъдат осигурени VIP пропуски за фестивала догодина за всички, които измислят и приложат нестандартен начин за информиране и мобилизация на българите да гласуват за първия по рода си фестивал у нас, предаде кореспондентът на Агенция Блиц в Бургас.
Тениски на бургаския фест ще получат тези, които докажат с над 10 разпечатки, че са мобилизирали свои приятели да гласуват за Spirit of Burgas.
Всеки, който e гласувал, ще участва и в жребий за голямата награда, осигурена от асоциацията на европейските фестивали - два билета за спечелилия музикален форум през 2009 г. Първият етап от гласуването приключва на 13- ти октомври, когато кандидатите ще бъдат сведени до 10 фестивала според гласуването до момента. Всички останали номинации ще бъдат премахнати от гласуването и победителят ще се определи от финалното гласуване между фаворитите.
Церемонията по награждаването ще бъде на 30- ти октомври в клуб IndigO2, Лондон . Там ще бъде представен и излъчени кадри от най- добрия фестивал в Европа, определен с вота по интернет. Събитието е единствено по рода си и е едно от най- престижните в Европа. Билетите за него, включват освен присъствие на церемонията и участие Конференция на тема фестивали в обединеното кралство. Те се продават много бързо и могат да се купят на адрес ukfa.ticketline.co.uk. Към днешна дата седящите места вече са почти изчерпани. Повече информация за класацията може да се намери на https://eu.virtualfestivals.com/latest/news/5318/-/Welcome-to-Virtual-Festivals-Europe. /Марина Шиварова, БЛИЦ