„Вещерът“ от Анджей Сапковски се превърна в една от най-успешните и влиятелни фентъзи поредици на последните няколко десетилетия. Историята на Гералт от Ривия първо вдъхнови популярната серия от игри „The Witcher”, a през 2019 г. оживя и на екран под формата на хитовия едноименен сериал на Netflix с участието на Хенри Кавил.

Литературното пътешествие на Белия вълк също продължава. Преди да се е появил втори сезон на екранизацията, на пазара се появява ново издание на „Вещерът: Сезонът на бурите“ –предисторията на легендарния герой, която може да се чете самостоятелно от останалите седем книги („Вещерът 1: Последното желание“, „Вещерът 2: Меч на съдбата“, „Вещерът 3: Кръвта на елфите“, „Вещерът 4: Време на презрение“, „Вещерът 5: Огнено кръщение“, „Вещерът 6: Кулата на лястовицата“ и „Вещерът 7: Господарката на езерото“).

Преди да се срещне със своето Предопределение и да промени хода на историята, Гералт беше просто вещер. Наемник, който скита по света и унищожава чудовища. Независимо къде се крият и каква форма приемат. Достатъчно е някой да плати цената.
 



В крайбрежния град Керак някой иска да използва услугите на вещера, но не е готов да даде нищо в замяна. Вместо това си мисли, че може да използва хитрост и да вкара Гералт в машинациите си, но скоро ще осъзнае своята грешка.

Защото ядосаният вещер е още по-опасен и няма да се спре, докато и последното чудовище не бъде унищожено. Независимо от това колко ще му струва отмъщението.
 
„Вещерът: Сезонът на бурите“ предлага пленително запознанство с магическия свят на Сапковски за всички, неизкушени до момента от обаятелната сила на историята за Белия вълк, както и топло посрещане на вече запалените почитатели.
 
Сред страниците на това издание се появяват персонажи, добре познати на читателя: верният приятел на Гералт, бардът и поет Лютичето, както и неговата любима, коварната магьосница Йенефер, но на сцената пристъпват – буквално и в преносен смисъл – герои от съвсем други приказки. Хора, не-хора и изваяни с магическо изкуство твари.
 
Буреносен и наситен с неочаквани обрати, жестоки предателства и напрегнати битки, този роман е изумителна плетеница от най-доброто от всички книги в поредицата. Както и достойно завръщане у дома – в един почти реален свят, в който чудовищата живеят сред нас. Историята продължава.