В опасен свят, където технологиите могат да проследят всяко твое движение, ни изстрелва провокативният технотрилър „Нулиране“ от номинирания за четири награди „Оскар“ сценарист и писател – Антъни Маккартън.

В този високоскоростен роман почитателите на книгите на Майкъл Крайтън и спекулативния сериал на Netflix „Black Mirror“ са поканени да станат свидетели на едно близко бъдеще, в което системите за наблюдение са толкова напреднали, че представата за „Големия брат“ на Оруел далеч не изглежда толкова фантастична.

Остава да бъде направен само един последен бета-тест, преди системата да започне да наблюдава всичко и всички – разбира се, за тяхна собствена безопасност. Шеметна игра, която най-после ще отговори на вечния въпрос: „Има ли шанс човечеството пред всесилната власт на технологиите?“. Ще разберем това след 3… 2… 1… Готови ли сте за „Нулиране“?

Десет души са избрани на привидно случаен принцип, за да участват в първия тест на „Фюжън“ – нова система за сигурност и наблюдение. Всеки, който успее да измами системата, получава три милиона долара.

В уречения час участниците – или Нулите, както ги нарича екипът – имат 2 часа, за да изключат всички връзки с мрежата, да се сбогуват с близките и приятелите си и да изчезнат безследно. След това те имат 30 дни да се изплъзнат от високотехнологичните кибердетективи с най-съвременно оборудване, които тръгват по петите им.

За създателите на „Фюжън“ залогът е огромен – ако заловят всички, ще получат достъп до ресурсите на американското правителство, за да създадат най-съвършения софтуер за проследяване и сигурност.

Една от участничките е библиотекарката Кейтлин Дей. Избрана да бъде лесна мишена, Кейтлин би трябвало да е от първите, които ще отпаднат от надпреварата. Но когато тя започва да проявява неочаквани таланти в това да остане скрита от радарите, става ясно, че участието ѝ в играта съвсем не е случайно... А подбудите ѝ са далеч по-лични, отколкото някой може да предположи.

Може ли „случаен“ гражданин да надхитри шпионска система за милиарди и най-опитните експерти на света?

Феновете на „Играч първи, приготви се“ и „Аз, роботът“ ще се влюбят в този изпълнен с екшън спекулативен роман, който едновременно предизвиква ума, ускорява пулса и поднася плашещо предупреждение за бъдещето на технологиите.

Изпълнен с изненадващи обрати, много хумор, завладяващ сюжет и една от най-добре изградените главни героини, които сте чели от много време насам, „Нулиране“ на Антъни Маккартън доказва, че висококачественият трилър няма нужда от кървави убийства, за да бъде напълно ужасяващ. Нужно е само да погледнете телефона си…