От кметството в китното столично село Долни Пасарел обявиха какво грандиозно събитие се е състояло.

Вижте съобщението: 

На 21.04.2024 г. с празничен концерт отбелязахме 95-та годишнина на НЧ „Просвета – 1929 с. Долни Пасарел“.

Почти един век нашето читалище развива своята дейност в различни направления на българския фолклор – певческо, музикално и танцово изкуство. На концерта бяха представени танци и музикални изпълнения от всички етнографски области на България.

От полетата на Шоплука, през върховете на Пирин и Рила до магическата Родопа планина. От Марица в Тракийската низина, през златните полета на Добруджа, та чак до равнините на Дунав гостите ни успяха да се насладят и на красотата на българския народен костюм.

Сюжетът „Картини от България“ по хореография на Йоанна Низамска представи носии от колекцията „За да ни има“ на Ангел и Елка Низамски, които бяха съчетани с танцови движения от съответната област.

Благодарим на всички ансамбли и състави, които взеха участие в нашия празник и го направиха специален и най-вече на Росица Филева, която дълги години полага грижи за читалището и библиотеката. Благодарим и на нашите специални гости – Андрей Ковачев – евродепутат, Ваня Тагарева – общински съветник, Евгения Алексиева – кмет на район „Панчарево“, Георги Амзин – зам. кмет на район „Панчарево“ и Даниела Кръстева – кмет на с. Долни Пасарел.