Какво бихте направили, ако имате печеливш билет от лотарията, но за да получите парите, трябва да жертвате свободата си? 

Тази на пръв поглед невъзможна дилема стои в основата на сензационния трилър „Лъки“ от канадската писателка Мариса Стейпли, който се превърна в моментален New York Times бестселър и се нареди сред избраните четива от популярния книжен клуб на Рийз Уидърспун. 

Пренасяме се сред светлините и изкушенията на невероятния Лас Вегас, където Мариса Стейпли дава старт на диво и изпълнено с предизвикателства пътешествие из света на най-чаровната измамница на света. 

Нейното име е „Лъки“, но не е изключено да сте срещали някоя от десетките ѝ други самоличности. И тя има 400 милиона причини да се опита да избяга от миналото си.

Лъки Армстронг е красива, силна, остроумна, талантлива… и се е забъркала в най-голямата каша на живота си. Току-що е извършила най-сериозния обир в кариерата си на измамница (която е завидно дълга за годините ѝ) и е готова още веднъж да „изхвърли“ поредната си самоличност в коша на някоя бензиностанция. 

Всичко върви точно по плана, който Лъки и приятелят ѝ и партньор в кражбите внимателно са изградили. План, който ще ги осигури за цял живот и ще им позволи да заживеят в охолство. 

За нещастие (или за щастие) обаче, радарът на младата жена да се забърква с най-неподходящите мъже и този път не ѝ изневерява и тя се оказва сама за пръв път през живота си – без баща си и без токсичното си гадже (или двамата мъже, които са я научили на всички тънкости от изкуството на измамата).

И понеже съдбата си знае своето и няма как допълнително да не обърка нещата, Лъки се оказва притежател на печеливш лотариен билет, който може да ѝ донесе близо 400 милиона печалба. И много години в затвора, ако се опита да си я получи.

Сега Лъки е изправена пред най-виртуозното предизвикателство на живота си – да осребри своя златен билет, но и да се изплъзне на властите. А междувременно изкусната измамница ще трябва да намери начин да се изправи и срещу собствените си демони от миналото... преди късметът ѝ да ѝ изневери изцяло. 

С оригинален сюжет, смела, но уязвима героиня, взела повече от достатъчно грешни решения през живота си, множество обрати и изненадващи разкрития, „Лъки“ от Мариса Стейпли е нестандартен и остроумен роман за честността и прошката, вината и изкуплението и смелостта да предприемеш промяна към по-добър живот. 

„Диво и удовлетворяващо пътуване през света на измамница със златно сърце. Завладяваща и въздействаща, „Лъки“ е най-забавната книга, която съм чела от доста време насам.“

 Тейлър Дженкинс Рийд