В украинските медии излязоха няколко статии и интервюта свързани с българския писател Илиян Кузманов. От тях нашият писател, живеещ в Лондон призовава Западните общества и институции да не забравят Украйна и да продължат да оказват адекватна военна помощ. Както и се възхищава на невероятната смелост и жажда за свобода на Украинските герои и народ.

Интереса на украинските медии към писателя и журналист Илиян Кузманов е породен от неговите провокативни книги, в които един свободен мъж, влюбен в една „прокълната“ жена е готов дори на Фаустовски договор с Дявола в името на любовта. Той прави препратки с режима на Путин, охарактеризирайки го с Аномалия, която е надвиснала над Русия и трябва да бъде разрушена.

Неговата втора книга е рекламирана от Украински супер модел, която разкрива че познава Илиян доста добре и самата е впечатлена от качествата и харизмата на родния писател.

Илиян Кузманов привлича вниманието на украинските медии и с малката си независима медия, която според тях е уникална с това, че има раздел с ЛГБТ новини, както и серия статии и анализи свързани с режима на Путин, с които алармира за надигащия се от Изток Фашизъм, който е заплаха за обществата построени на основата на демокрация и свобода.

Украинските медии разриват и доста интересни подробности около книгите на Илиян, както и детайли от личният му живот свързващи го силно с Украйна. Илиян започва едно голямо пътешествие преди две години в Азия и Европа, влюбен в мистериозна украинка, живееща в Русия.

Дамата има здравословни проблеми и родния писател се опитва да и помогне, като минават заедно през Германия, още двайсетина страни и едни от най-добрите специалисти в света, стигайки до вратите на Далай Лама за помощ.

По време на тези пътувания Илиян пише и двете си книги. Като във втората - Дяволът Аз Го Познавам, главният герой, влюбен в руска проститутка, призовава самият Дявол да раздаде справедливост в Русия. Книга е изпълнена с насилие, секс, гей герои, свободни хора и освободени отношения… но и с дълбока теология и мотивационна философия, на която дори и специалистът по личностно развитие и религии Джордан Питерсън би завидял.

Репортажите и интервютата с Българският писател стават в доста критичен за Украйна момент. Когато руските агресори усилват военният си натиск, а военната помощ от Запада се бави. В същият момент Президента на Украйна Владимир Зеленски бе в Лондон, получавайки уверения че помощта ще продължи.

Украинските журналисти определят българския писател като един тъмен Дон Кихот, срещнал доста страшни мелници по своят път, но които го даряват с още по голяма сила и талант. На което Илиян им отговаря, че вярва, че въпреки неравностойната битката Давид ще победи Голиат!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук