За първи път наш писател издуха в класация на Острова имена като Стивън Кинг и Джон Гришам! Илиян Кузманов е писател и журналист от Пазарджик, който също така пише и за ПА1.

Той живее в Лондон, Великобритания и оглави класацията на едно от най- слушаните радиа на Острова - Talk Radio, за най-предпочитана книга във Великобритания за Коледа! Илиян демонстрира, че когато литературата се прави с много самочувствие, много агресивно и шумно се постигат огромни резултати.

Както и той не пропуска да каже, че писателите и литературата не трябва да бъдат принизявани до малкия схлупен човечец, от който нищо не зависи. А напротив трябва да им се дадат крила, за да могат да летят и учат обществото как да го прави!

Това е голямо постижение на българската литература зад граница, както и за родния ни Пазарджик! 10 000 англичани, гласуват за Български писател, в консервативна Англия. Същата консервативна Англия, която преди 6 години, обяви социалния проект Езо на Илиян, за най- добрия на Острова, по-добър дори от Старбъкс.

А днес той отвява писатели като Стивън Кинг, Джон Гришам и Американския вицепрезидент Майк Пенс. Това е втората книга на българина роден в Пазарджик или ако трябва да сме по точни - Калугерово! Той успя да пробие Топ 20 на Амазон с първата - Ако Срещнеш Буда Убий Го.

И нищо чудно, щом новата му книга бе определена от корифея на родната литература Иван Гранитски като събитие в литература, а за самия Илиян, Гранитски заяви, че е най-талантливият ни съвременен български писател, притежаващ рядката комбинация от талант и житейски опит.