С психологическия трилър „Прислужницата“ американската писателка Фрида Макфадън се превърна в едно от най-обсъжданите имена в криминалната литература за последните години. А докато почитателите ѝ очакват книгата да се превърне и в мащабна екранизация, на български език излиза нова, още по-диаболична и пристрастяваща история от майсторката на смразяващите обрати – романът „Никога не ме лъжи“.

Изстреляла се до №1 най-купуван трилър в класацията на Amazon, „Никога не ме лъжи“ на Фрида Макфадън е шеметна въртележка от разкрития, която оплита читателите в задушаваща мрежа от лъжи. 

А веднъж разкрити, лъжите рисуват разтърсващ психологически портрет на човешката душа, който доказва, че „всяко човешко същество е способно на ужасни неща, ако го подтикнете достатъчно силно“. 

Щастливите младоженци Триша и Итън са истински пример за любов от пръв поглед. Заедно от по-малко от година, двамата се впускат във връзка на бързи обороти и вече търсят мечтания си нов дом, в който да започнат съвместния си живот. 

Когато обаче прекрачват прага на прелестното отдалечено имение, препоръчано от брокерката им, Триша усеща, че нещо не е наред. А силната снежна буря, която бушува навън, ги хваща в капана на имението – без обхват и път назад.

Принадлежала на известната психиатърка д-р Ейдриън Хейл, която преди четири години изчезва безследно и се превръща в най-обсъжданата мистерия, къщата сякаш още носи нейното присъствие. А огромният ѝ портрет с изумруденозелени очи сякаш следи всяко тяхно движение.

В търсене на книга, която да отвлече вниманието ѝ от тайната, която най-после трябва да сподели със съпруга си, Триша се натъква на скрита стая. В нея се намират записи от сеансите на всеки един пациент, с когото д-р Хейл е работила.

Изслушвайки ги един по един, Триша става свидетел на ужасяваща верига от събития, които, изглежда, са довели до изчезването на д-р Хейл. Всяка една касета е парче от пъзела, който изгражда образа на тази магнетична жена и нейните мрежи от лъжи. А някъде там се крие и ужасаващата роля, която Триша и Итън трябва да изиграят в него…

В духа на книгите на Карин Слотър, Джилиан Флин,  Клеър Макинтош и Саманта Даунинг, „Никога не ме лъжи“ е истински еталон за първокласно вълнуващо четиво, което оставя без дъх до умопомрачителния си финал. 

Шокиращ и умен, поглъщащ и зловещ, този зашеметяващ и запомнящ се роман изстрелва Фрида Макфадън сред петзвездните виртуози на психологическия трилър, от които читателите чакат още и още. 


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук