Три отличия за българското кино на фестивала в Карлови Вари. Те са присъдени за представянето на филма "Уроците на Блага" на режисьора Стефан Командарев.

Филмът "Уроците на Блага" беше отличен с голямата награда Кристален глобус, както и с наградата и на екуменическото жури, която се присъжда за отстояване на християнските и морални ценности чрез киното.

Актрисата Ели Скорчева получи отличието за най-добра женска роля - наградата е за ролята на учителка, която заради телефонни измамници губи всичките си спестявания. С нея Ели Скорчева се завърна в киното след почти 30-годишно отсъствие.

 

 

"Уроците на Блага" ще бъде представен за първи път в България на фестивала "Златна роза". С него ще бъде открита и "Киномания". БНТ е копродуцент.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави победителите във Фейсбук:

"Голямата награда “Кристален глобус” на тазгодишния фестивал в Карлови Вари е за “Уроците на Блага” и Стефан Командарев! Поздравления за успеха на копродукцията на България и Германия. Поздравления и за Ели Скорчева, която печели наградата за най-добра актриса!", пише той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук