Дни след Коледа, на прекрасната основна сцена на Държавна Опера Варна, почитателите на класическата музика, традиционно, ще могат да се насладят на вълшебен коледен концерт–спектакъл, създаден от творческото дуо на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева  и  диригента маестро Йордан Камджалов.

Тази година той носи името КОЛЕДНА ПРИКАЗКА и е с изцяло нова програма, която включва класики на Йохан Щраус, Хоакин Родриго, Емануел Сежорне,  Николо Паганини,  Камий Сен-Санс,  Антонио Вивалди и Джакомо Пучини.

Билетите за 28-ми и 29-и декември, от 19:00 часа бяха разпродадени за отрицателно време и поради огромния интерес, от ръководството на Операта във Варна, днес обявиха извънреден трети спектакъл от 17:00 ч. на 29 ти декември.

Публиката ще има възможността да се наслади на изумителните млади творци - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“: Мария Славова – сопран, Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров-Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба и Сион Найман – виолончело. Всички те са сред най-изявените и даровити млади музиканти в областта си в света и са печелили редица елитни международни конкурси и отличия.

Номинирани или носители на най-престижния приз за млади таланти в България - Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“. И петимата вече са студенти в едни от най-именитите колежи и университети за музика в света.

Йордан Камджалов е обявен за един от тримата топ диригенти на своето поколение  и се отличава със завладяващо музикално присъствие и харизма. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева - създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“.  

Кинозвездата се завръща специално за концертите от Лондон, където работи по завършването на филма си THE WHEELS OF HEAVEN с британския хитов режисьор Бен Чалрлз Едурадс и с участието на холивудската легенда Мики Рурк.

Освен режисьор на коледния концерт-спектакъл, Деси ще вземе и специално участие на сцената на родния си град, за да потопи публиката в магията на Коледа и любовта, чрез избрани поетични мисли и стихове.

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА е логичното и вълшебно продължение на серията от съвместни творчески и духовни пътувания на двамата изявени артисти. През февруари 2021, бе премиерата на арт проекта ЛЮБОВ с поредица от спектакли в зала България, Плевен и Варна. Билетите свършиха за броени дни, при това в разгара на пандемията, като успехът на концертите бе забележителен.

Това бе и причината за развитие на проекта, който всяка година ще се обогатява и изменя с различни музикални изненади, но винаги в основата му ще бъдат изключителните млади солисти, зад които стоят Деси Тенекеджиева и маестро Камджалов.

Официален партньор, за втора година на концертите във Варна, е БАТ – България.

Екипът на музикалния спектакъл благодари и за приятелската подкрепа на IDEA comm, ПРИЗМА Светлинни решения, както и на Bridal Fashion за дизайнерските костюми.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук