"Днес загубихме изключителен творец и невероятна личност. Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава", това заяви президентът Румен Радев по повод кончината на голяма актриса Татяна Лолова. Звездата на българското кино и театър издъхна в "Пирогов" след усложнение от коронавирус.
 

"Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство. 

С изключителна отдаденост тя откликваше на благородни каузи, успяваше да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, можеше да стопи тъгата, да вдъхне нова надежда и сили. Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет. 

Дълбок поклон пред паметта й!", допълни Радев в личния си фейсбук профил.Почит към голяма актриса отдадоха и премиерът Бойко Борисов, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Екипът на Агенция БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Татяна Лолова! Дълбок поклон пред паметта й!