Тази вечер присъствах на откриването на Десетата национална археологическа изложба в знак на уважение към огромното историческо и културно наследство, към тази богата история, вградена в българската земя и кодирана в българския дух. Това съобщи на профила си във Фейсбук президентът Румен Радев. 
"Трябват много любов и изкуство, за да разгадаеш загадките на миналото, бита и духовността на хората, населявали нашите земи преди хиляди години", отбелязва държавният глава. 



По думите му, Националният археологически институт с музей при БАН, както и археологическите музеи в страната имат своята важна социална и образователна роля за обществото ни. Те разкриват широки хоризонти за българското културно наследство по света.

"Всички открития, които засягат културното развитие на цивилизациите по нашите земи, предизвикват огромен интерес и са събитие от световна величина.

Българското общество и институции ще продължат да подкрепят талантливите хора, които са отдадени на прогреса и на утвърждаването на авторитета на българската държава", пише в заключение президентът.