Какво друго му остава на един родител освен да сподели притесненията и въпросите, които възникват по време на това чудно приключение родителство, с друг родител и да се посмеят и поплачат заедно?

Две години след успеха на „Да оцелееш като родител“ Елисавета Белобрадова и Красимира Хажииванова – щурите глави от „Майко мила!“ – се погрижиха в дома на всички смели майки и бащи да се чува малко повече смях (е, вярно, може би под завивките и тихичък, за да не се събудят децата, защото кога по друго време да чете човек...)
Достойното продължение „Да оцелееш като родител 2“ бе представено на 22 януари 2020 г. Малко след 19:00 ч. около 150 настоящи и бъдещи родители станаха свидетели на признанията на Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова, а техни партньори бяха двама от другите автори на текстовете в книгата – Ангелин Балсамджиев и Илиян Любомиров.
 



Въпреки скромния си „стаж“ като родител Илиян Любомиров, известен и като Августин Господинов, разказа в едно (много дълго) изречение и на един дъх как той е преживял раждането на сина му Александър и първите месеци от бащинството.
Ангелин Балсамджиев пък „премери сили“ с Елисавета Белобрадова – какво е да си баща на три деца и какво е да си майка на три деца?
 



Красимира показа свои снимки като майка и разказа малко повече за идеята зад сборника, побрал 37 ужасно смешни, вълнуващи и поучителни истории.
След всички свои самопризнания четиримата за пръв път представиха настолната игра „Да оцелееш като родител 2“, дело на „Майко мила!“ и създадена специално за бъдещи и настоящи родители – защото и те са деца, и те заслужават да играят.
В края на вечерта всички се обединиха, че все пак всичко си заслужава и не биха го заменили за нищо на света.

 „Да оцелееш като родител 2“ с текстовете на Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова, Йоана Станчева, Оля Антонова, Аксиния Генчева, Илиян Любомиров, Александър Миланов, Ралица Попгеоргиева, Ангелин Балсамаджиев и Захари Карабашлиев ще ви направят част от обичайните тревоги и вълнения, през които предстоящите и настоящи родители преминават. Всичко това, преразказано по невероятно забавен начин.