Сензационният трилър „Шепнещият мъж” от британеца Алекс Норт, който покори бестселъровите класации, излиза и на български. Преди броени дни книгата бе номинирана за трилър на годината от най-влиятелната читателска класация, Goodreads Choice Awards, в която стотици хиляди читатели от цял свят гласуват всяка година за любимите си книги.

Според сайтовете с новини от света на шоубизнеса братята Антъни и Джо Русо, известни с режисурата си на блокбастъра „Отмъстителите: Краят”, са откупили правата за филмова адаптация по романа на Норт.

След като съпругата му умира внезапно, писателят Том Кенеди се премества заедно със сина си в малкия град Федърбанк. Дали обаче новата им къща и новата среда ще се окажат подходящи за едно ново начало? За Том това е някаква надежда, че двамата с Джейк ще успеят по-бързо да излекуват емоционалната си травма. Само че градчето пази повече от двайсет години зловеща тайна, по-опасна от всичките им страхове, тревоги и кошмари.
 



Преди две десетилетия жестокият сериен убиец, познат с прозвището Шепнещия мъж, отвлича и убива пет деца във Федърбанк. Той е заловен и осъден. Защо тогава над градчето е надвиснала сянката на неуловим и брутален имитатор, който следва стария модел до последната точка? Имитатор, който е набелязал за следващата си жертва Джейк.

„Шепнещия мъж” е бляскав дебют, изтъкан от напрежение, смразяващи обрати и заплетен сюжет. С майсторска лекота Алекс Норт обединява прийомите на трилъра с тези на семейната драма и ни разказва човешка и трогателна история за баща и син, готови на всичко, за да оцелеят и да съхранят своето наранено семейство. Рядко срещано явление, обединяващо психотрилър и вълнуваща семейна история, още с излизането си „Шепнещия мъж” се превръща в сензация, която пленява читатели от всички краища на света.