Знае се, че Цена Бояджиева като внучка на прочутия художник Златю Бояджиев, няма спирка откакто е станала управител на галерия „Зала „България” . Изминаха вече 12 години откакто по идея на бившия директор на Софийска Филхармония, диригентът Явор Димитров, бе създадена галерията към „Концертна зала „България”, за да обедини изкуството на музиката с красотата на картините. В паузите на концертите, посетителите разглеждант експозициите, запознават се с художниците.

Тези дни Цена Бояджиева се е развихрила пролетно и всички фоайета в най -известната ни концертна зала , са се превърнали в изложбени площи.


Картина на Людмила Поптошева

На първият етаж широките фоайета са приютили петима художника: Атанас Хранов, Иван Стратиев, Николай Алексиев, Петър Мичев, Теодор Дуков. На втория етаж е разположена постоянната експозиция от рисунки на големия ни пианист Алексис Вайсенберг, която той е подарил преживе на родината си и специално на концертна зала „България”.
 

Картина на Маргарита Филева

Пак на втория етаж току- що бе открита изложба на две художнички - Людмила Поптошева и Маргарита Филева. Техният тандем е посветил картините си на пролетното тайнство. Цветя и пейзажи радват погледа с нежния си колорит. Людмила Поптошева отдавна е призната майсторка в рисуването на цветя, каквато бе навремето и нейната майка Рада Поптошева. Цялата фамилия Поптошеви е художническа. От дядото и бабата, до бащата, майката и братът на Людмила, са изявени художници от миналия век. Цена Бояджиева като пролетна фея обикаля изложбените фоайета, кани поредните посетители да видят шестимата художници и да изберат своите подаръци за любимите си жени. Защото има ли по-хубав подарък за 8 март от една пролетна картина?!
 

Художничката Маргарита Филева
 
Картина на Людмила Поптошева


Художничката Людмила Поптошева


Савка ЧОЛАКОВА