Ливия държи джелатерия в крайбрежното градче Амалфи. Тя обожава да експериментира и да изненадва клиентите си с нови и необичайни вкусове. А те не могат да се наситят на ароматния ѝ лимонов сладолед.

Младата жена работи неуморно в работилничката за сладолед, но едва се справя с всичко сама. А да не говорим, че няма никакво време за любов! Остават ѝ само краткотрайните флиртове, които угасват с края на лятото.

Една гореща нощ край фонтана, Ливия среща Марио. Мъжът се лута на пиацата с разбито сърце. И Ливия внезапно и необяснимо се влюбва – в човек, когото едва познава, и който дори не обича сладолед! Но тя е твърдо решена да прелъсти небцето му... и самия него.

Двамата се сближават все повече чрез дългите си разходки в живописното градче, с всяка следваща лъжичка изкусително джелато под галещите лъчи на слънцето в това райско кътче... Но животът не е приказка и не всички проблеми могат да бъдат разрешени с фунийка топящ се в устата сладолед...

Роберта Грегорио е родом от Бавария, а сега живее в Кампания със съпруга и двамата си сина. Тя обожава сладкото италианско бездействие (dolce far niente), но се придържа и към немските си корени и често смесва двете в писането си. Мечтае да притежава малък хотел, в който да посреща гости от цял свят, работещи в книжната индустрия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук