Световноизвестните изпълнители Елисавета Станева – Фогл /виола/ и Бернхард Фогл /виолончело/ се възхитиха на живописните платна на Васил Стоев, подредени в арт галерия Vejdi.

Артистичното семейство, което има концерт в зала „България“ на 12 октомври, пристигна в България от Австрия  по-рано, за да може преди да започне репетиции да разгледа картините от откритата тези дни експозиция на известния пловдивски художник.

„Възхитени сме от  новите творби  на Васил Стоев, аранжирани с вкус и въображение в арт галерия Vejdi. Богатата палитра на неговия рисунък е и вълнуваща, и загадъчна, а галерията е много изискано пространство, в което личи, че за твореца е удоволствие да покаже творбите си“, сподели г-жа Елисавета Станева – Фогл. Съпругът й разказа, че по-ранни творби на Васил Стоев красят семейния им дом в Австрия.

Елисавета Станева- Фогл е водач на виоловата група в оркестъра на операта в Грац. Тя свири на старинна виола, изработена през 1772 година в Хайлбрун. Бернхард Фогл е соло челист на филхармоничния оркестър на операта в Грац.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук