Случка, достойна да бъде възпята от класиците на трагикомедия, се разигра следобед на вече пословичната улица „Отец Паисий”. След всичките неволи около ремонта и формите на паветата, днес следобед разигра нов екшън, който спокойно може да бъде описан като трагедия с елементи на комедия.

Фирмите, които имат обекти там, чакат с нетърпение ремонтът да приключи час по-скоро , тъй като се отразява на оборота им. Ресторанти и магазини записват нулеви дни от месеци, като логично следят под лупа какво вършат служителите, които ремонтират улицата.

Четете още: Така е в родната европейска столица на културата! Шофьори и кондуктори отговарят на повика на природата в храстите

Днес чашата на търпението на собственика на един от ресторантите Невена Барабова обаче преляла и тя е потърсила сметка от строителите, а причината… те местили запалка с багер, очевидно от скука!

„Работниците по цял ден пушат цигари и пият бира. За последните 10 дни са налепили 20 метра бордюри. И днес капака на всичко беше, че вместо да работят те местят запалка с багер. След като тръгнах да снимам, единият от мъжете не напсува много грозно, като тръгна да ми посяга, заплашвайки че ще ми чупи телефона”, заяви Барбова пред TrafficNews.bg. Тя на момента е викнала полиция, като служителите на реда се отзовали на сигнала.  

Четете още: Столица на културата: Кон пасе в центъра на Пловдив!  

От бяха изненадани от нелепата ситуация и заявиха, че ще разпоредят проверка по случая и ще поискат обяснение от техническия ръководител за случилото се.



Припомняме, че Пловдив е победителят в надпреварата за „Европейска столица на културата през 2019 г.“ Пловдив се отличи с реалистичен бюджет, оригинални идеи и проекти, както и с  много силна артистична програма, които ще допринесат за културното развитие на града и региона. Част от инициативите вече са стартирали, а журито на конкурса беше силно впечатлено от идеите, положителните отзиви и бързите темпове, с които те се развиват.