Бестселъровата поредица „Училището за Добро и Зло“ от Соман Чейнани, вдъхновила хита на Netflix, се завръща с вълнуващо продължение!

Правилата на играта се размиват, залозите стават все по-високи, а Агата и Софи – всяка представител на силите на Доброто и Злото –  ще трябва да се изправят срещу най-опасния си враг досега в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“!

 

В ГОРА ОТ ДРЕВНО ПОТЕКЛО

СТОИ УЧИЛИЩЕТО ЗА ДОБРО И ЗЛО.

ДВЕ КУЛИ ТАМ СВЕТЛЕЯТ:

ЕДНА ЗА ЧИСТИТЕ СЪРЦА,

ЕДНА ЗА ЛОШИТЕ ДЕЦА.

ОПИТАЙ ДА ИЗБЯГАШ, НО НЯМА ДА УСПЕЕШ.

ПЪТ НАВЪН ЕДНИЧЪК ЩЕ ОТКРИЕШ,

ПРЕЗ ПРИКАЗКА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕШ.

 

Не всяка коронация завършва така, както е била планирана. И Агата – бъдещата кралица на Камелот – го разбира по трудния начин. Защото в края на „Училището за Добро и Зло 4“ законният престолонаследник – синът на Крал Артур и неин любим – Тедрос се оказва окован и осъден да умре. Магьосникът Мерлин бива обезсилен. На трона на Камелот седи предател, а най-добрата приятелка на Агата – Софи, е негова заложница.

Виновен е Риан – един от най-добрите рицари на младия Тедрос. Онзи, за когото Софи е вярвала, че е истинската ѝ любов, е бил в съюз със Змията през цялото време.

Онзи, който е напът да разруши крехкия мир между силите на Доброто и Злото. На Агата се пада задачата да открие спасение за всички. Не в Камелот, не в Авалон, но може би някъде в Безкрайната гора ще намери помощ, която ще ѝ помогне да спаси приказката си от пренаписване.

В същото време Софи трябва да се впусне в опасна игра на преструвки, с която да отвлече вниманието на узурпатора. Но ще устои ли самата тя на примамващите обещания, или ще се окаже в мрачните прегръдки на Злото и ще приеме съдбата си на злодей?

Битката едва сега започва, а възпитаниците на Училището тепърва ще трябва да заслужат своето място в приказката…

Със своя увлекателен стил и смели сюжетни решения Соман Чейнани за пореден път успява да омагьоса читателите си и неусетно да ги направи част от един опасен и вълнуващ свят, в който не винаги се раждаш герой, но може да станеш такъв.

Шеметна, неочаквана и поглъщаща, „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“ вдъхва нов живот на приказки, стари колкото човечеството, и напомня, че щастливият край зависи само и единствено от изборите, които правим по пътя си.