„Мечтите са нещо лично“ -  изложба живопис на художника Юлиан Станкулов беше открита в галерия „Алма Матер“.

При създаването на картините е използвана нестандартна техника, която прави платната въздействащи по един особен и магичен начин. Има нещо магично и в посланието на изложбата. Вдъхновението за „Мечтите са нещо лично“ идва от едноименния научнофантастичен разказ на Айзък Азимов.

Действието в разказа се развива в неопределено бъдеще, в което хората нямат мечти и от необходимост ги купуват от големи компании. В една от тях работи професионален мечтател, който взема решение да се откаже да мечтае, „да бъде нормален човек и да живее в реалния свят“. Но мечтателят „докато е жив, ще мисли, а докато мисли, не може да не мечтае”.

Юлиан Станкулов започва образованието си по живопис от Националното училище за изящни изкуства „Aкад. Илия Петров”, продължавайки през Националната художествена Академия, Kent State School of Art (САЩ) и Mimar Sinan University (Турция), защитава успешно образователна и научна степен в катедра Живопис към НХА „доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства“ на тема „Проблеми на пластичната деформация при транспонирането на триизмерна реалност върху двуизмерна повърхност“. Придобива и втора магистърска степен по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридкски“.

През последните години експериментира с различни техники и форми на живопис, скулптура, видео и фотография. Изявява се в национални и международни изложби и проекти. Понастоящем е главен асистент в катедра Живопис в Националната художествена академия и криейтив директор фондация „Имеон-Балкани“.