Бивш световен шампион по бойни изкуства, който вече е приключил със спортната си кариера и е загубил много пари по съдебни дела. Той решава да изкарва прехраната си, като пее и свири на китара в клубове в Ню Йорк. На едно такова място среща мъж, който превежда текстовете на песните му на езика на глухонемите. Прави го заради сестра си, която от малка отказва да говори.
Такава е завръзката в новия филм на Ники Илиев. Актьорът, който се доказа и като успешен режисьор с първите си два филма - “Чужденецът” и “Живи легенди”, вече е написал сценария за него, а в началото на август започва и снимките, съобщава "24 часа".
 
Тогава у нас ще пристигне един известен холивудски актьор, който да изиграе Арън - главната роля във филма на Илиев. Това е Гари Дърден - онзи хубав чернокож актьор със зелени очи, който всеки, гледал сериала “От местопрестъплението”, веднага ще разпознае. Той ще е в ролята на бившия боксьор Арън, а в сцените ще му партнират съпругата на Ники Саня Борисова-Илиева и Орлин Павлов.
 
Идеята за нов проект хрумва на Ники Илиев малко след излизането на голям екран на втория му филм “Живи легенди”. Докато пътува по различни фестивали, където представя лентата, а и печели доста награди с нея, той дори нахвърля някои идеи за сценария. “Бях в Германия на поредния фестивал, когато си купих да чета биографията на Майк Тайсън.
 
Аз самият съм запален по бокс, ММА и бойни изкуства”, разказва Илиев. Чете с интерес биографията, а в същото време слуша хубава музика, и се замисля точно това да е в основата на новия му проект. “Да е история за бивш боец, който има проблеми след края на кариерата си - и физически, и психически, и след “пенсионирането” си обикаля по клубове и свири на китара”, казва Ники Илиев.
 
От момента, в който му идва тази идея, до реализирането на филма минават повече от две години. Много дълго Илиев търси човека, който да влезе в главната роля. Освен че това трябва да е американски актьор в добра физическа форма, той трябва да се е занимавал с бойни изкуства, да е тренирал бокс, а и да може да пее и да свири на китара.
 
Ники започва подготовката за филма още миналата година. Тогава със съпругата си Саня заминава за САЩ, за да подберат местата, на които ще снимат, а и да се договорят с копродуцента в Лос Анджелис. Цяло лято двамата набелязват локации и търсят актьор, който да може да влезе най-реалистично в образа на Арън. “Свързахме се с големи актьорски агенции в Лос Анджелис и пробвахме с различни холивудски звезди, но удряхме на камък постоянно”, обяснява режисьорът.
 
Когато се връщат в София, той решава да се обърне към Красимир Иванов. Това е човекът, който отговаря за международния кастинг в “Живи легенди”. Той прави връзката с Микеле Плачидо и е причината големият италиански актьор да участва във втория филм на Илиев. “Един ден Краси се появи с 12 снимки на известни англоговорящи актьори и ми каза, че има личен контакт с тях. Харесах си един от тях, с когото започнахме преговори”, разказва Ники Илиев. Но в последния момент той се отказва, а Краси му предлага вместо него във филма на Ники да влезе Гари Дърден.