Жителите на русенски блок се оплакаха от професионалния домоуправител, кого са наели преди 3 години.

Заради некачествен ремонт на покрива на сградата те са приключили взаимоотношенията си с фирмата, но от там отказват да им върнат парите и документите на етажната собственост.

Оказва се, че това не е първият случай на нелоялен професионален домоуправител в Русе, съобщава БНТ.

Всички 43 семейства от блок "Алтай" плащат месечна заплата на професионалния си домоуправител, отделно събират средства за капиталови разходи, за ток и асансьор. Всичко вървяло добре до момента, в който започнал основен ремонт на покрива на сградата.

"Предоставиха ни три оферти, от които ние избрахме най-скъпата - за 50 хиляди лева, като разчитахме, че ремонтът ще бъде извършен качествено. Обаче след приключване на първия етап имаше масови течове по последните 3 етажа, наводниха се апартаментите, а хората почнаха да протестират", казва Иван Давидов, председател на Управителния съвет на етажната собственост.

Хората, които живеят на последния етаж ще трябва да плащат допълнително за нов ремонт на покрива.

Хората от блока отказват да платят за некачествения ремонт. Те твърдят, че две години и половина професионалният управител не им предоставял отчети за проходите и разходите.

Професионалният домоуправител Велина Якимова е потърсена за коментар, но не вдигала телефона си. Те не отворили и в офиса на посочения адрес на фирмата. 

Потърпевшите са подали сигнал в Общината, от където са съставили акт на домоуправителя.

Оказва се, че в Русе вече има съдебни производства срещу нелоялни професионални домоуправители.