Дългият и напрегнат работен ден, последван от напрегната вечер вкъщи, може да предизвика хаос, което да се отрази на умственото и емоционалното състояние. Специалисти поясняват, че вследствие на генетична мутация, в организма може да се синтезира повече или по-малко серотонин, добре познат като „хормонът на щастието“.

Тези, които имат ниски нива на хормона, по-лесно могат да изпаднат в депресия и да бъдат засегнати от емоционално изтощение.

Много е важно да разпознаете предупредителните знаци на депресията и емоционалното изтощение.

1. Раздразнение

Депресията, умственото изтощение и раздразнението са свързани. Когато не можете да се справите с някои неща, без значение колко големи или малки са те, обикновено се появява раздразнение. Когато това се превърне в модел, стресът става огромен, но тъй като се е превърнал в част от ежедневието, ставате раздразнени, защото не можете да нарушите модела.

Внимание! Тези 7 неща крадат енергия и ви съсипват!

2. Липса на мотивация

Всъщност една от основните причини за липса на мотивация е умственото и психическо изтощение. Умствената и емоционална мотивация са едно и също нещо. Ако сте прекалено уморени, за да се почувствате мотивирани, ставате немотивирани.

Тези 6 неща показват, че започвате бързо да стареете!

3. Липса на търпение

Раздразнението и нетърпеливостта по-често се срещат сред по-младите хора, където и тъгата е по-ясно изразена.

Основната причина хората да имат сблъсъци със семейството и приятелите си е това, че са претоварени. Нежеланието да говорят се дължи на това, че умът им е на десетки различни места и не могат да се концентрират върху едно нещо.