Прочутият френски писател Мишел Уелбек, когото критиката в Съединените щати определя не само за най-великия съвременен литератор на Франция, но и на цяла Европа, ще играе главната роля в горещ порнофилм, пише Труд.

По специално шейсет и шест годишният майстор на перото ще вихри останалата му вирилност в секс оргии в Амстердам, където партньорки ще му бъдат отбрани местни проститутки.

Лентата е продуцирана от известната с екстравагантните си късометражни порно видеоматериали нидерландска компания KIRAC /Keeping It Real Art Critics/.

Премиерата на екранните полови напъни на Уелбек ще бъде на 11 март в “Северната Венеция”, а след това двайсетминутната късометражка ще бъде пусната за всенародно гледане по интернет канала на KIRAC.

Както отбелязаха медиите във Франция, изявата на всепризнатия култов поет, писател и философ е само поредната изява на непрекъснатия му стремеж да провокира и да изправя на изпитание отношението на сънародниците си към него. Като идеята за филмовата секс авантюра на Мишел Уелбек била на неговата млада съпруга-китайка Цянюм Лизис Ли, за която се жени през 2021 г.

 

Уелбек с младата си китайска съпруга

Според първоначалния замисъл на дамата скандалната лента трябвало да бъде заснета в Мароко, където Цюнюм била организирала елитен отбор от жрици на любовта от различни народности. Проектът обаче бил осуетен поради заплахите към писателя от радикални ислямисти, недолюбващи го заради изцепките му в някои творби срещу мюсюлманската религия.

Тогава семейството пратило имейл до KIRAC с намеренията си за скандална филмова секс-авантюра на писателя и от Нидерландия отговорили веднага: “Нека Мишел да идва веднага! Имаме поне десетина млади и хубави проститутки, които искат да ги гушне не само пред камерата!”

Мишел Уелбек е автор на преведените в цял свят известни романи “Подчинение”, “Елементарни частици”, “Серотонин”, “Унищожение” и др. Носител е на много награди за литература, сред които престижния парижки приз “Гонкур”, като миналата година той бе кандидат за Нобелова награда за литература, но журито предпочете по-възрастната му сънародничка Ани Ерно.

Макар и да е син на върли комунисти и да го е отгледала бащината му баба, която също е отявлена комунистка и чието моминско име Уелбек, роденият като Мишел Томас писател взема за псевдоним, според литературната критика той е поклонник на консервативния немски философ-метафизик Артур Шопенхауер.

Завършва с отличие известен парижки лицей, след това се дипломира като агроном, а първите му изяви на литературното поприще са със стихове, заради които получава и награда. Женен е два пъти, като от първата си съпруга има син Етиен.

Мишел Уелбек винаги се е отнасял с уважение към жриците на любовта, с които продължава да релаксира от време на време. Журналисти и разни други творци често цитират неговата известна фраза: “Аз намирам проституцията за добро нещо. Освен това тя съвсем не е зле платена като занаят...”

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук