Александра Раева, станала известна като червенокосата певица от „Шоуто на Слави", днес е половин блондинка и тъче на два стана в Нова телевизия. Участва в Съвета на шоуто „Пееш или лъжеш” и заедно с Рафи е водеща на „Bake Off: най-сладкото състезание”. Малцина знаят, че във вените й тече благородническа кръв и дори е баронеса. Историята разказва Хот Арена от първо лице.
Алекс е израснала в артистично семейство. Има с 12 години по-голяма сестра Веселина, която е актриса и преподавателка в НАТФИЗ. Баща им Илия Раев е директор на Шуменския театър, а майка им е актрисата Наталия Бардская, потомка на руски белоемигранти у нас, за чиято история може да се напише цяла сага - баба й е погребана в Америка, баща й в Сливен, майка й в Саратов.

През 1920 г. 24-годишната вдовица Любов Тарновская заедно с двете си невръстни деца - 5-годишния Николай и 6-годишната Татяна, бяга подгонена  от ужаса на гражданската война в Русия. Мъжът й, капитан I ранг  от Руския балтийски фл от, е загинал през Първата световна война. 

"Прабаба ми е започнала живота си в България буквално  от нищото - разказва Александра. - Работела е като келнерка, а децата й продавали вестници. По-късно синът й Николай Тарновский е станал балетист в Софийската опера, а през 1935-а - солист на Белградската опера и балет и я взима да живее при него. Дъщеря й Татяна пък се омъжва за Александър Бардский, чийто баща е директор на най-големите захарни заводи в Киев. На 17 г., преди още да бъде мобилизиран, е повлечен  от вълната на бялата емиграция, която бяга през Турция към Европа. Съдбата решава той да остане в България."

Любов се връща в България за раждането на внучката си Наталия, но заради войната затварят границата и тя загубва следите на сина си, който попада в немски лагер. В края на войната той се оказва в Американската зона на Германия и  оттам заминава за Ню Йорк и Лос Анжелос, където създава свое балетно студио. Негови ученици играят във филма „Уестсайдска история" в Холивуд.

Майката на Алекс, Наталия Бардская, е израснала в Сливен. С Илия Раев се запознава във ВИТИЗ. И двамата учели в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Залюбили се в III курс, после заминали по разпределение в Хасковския театър и там се оженили.

Историята на двете фамилии не свършва дотук. Прабабата на Александра - Любов Тарновская, по баща Зельоная, се омъжва в България още веднъж и става баронеса Любов Лоудон. Съпругът й, барон Лоудон, бил финландец с немско потекло.

Като малки дъщерите на Илия Раев и Наталия Бардская често обвинявали баща си, че е строг като дядо си – генерала, командвал  прочутия 27-и чепински полк през 1912-1916 г.

Алекс  от малка пеела народни песни, но обичала много и джаз. Била студентка във II курс в Художествената академия, специалност пространствено оформление и промишлен дизайн, когато случайно научила за обявения  от „Шоуто на Слави" конкурс за беквокалистки.

Явила се и сред 200 кандидатки била избрана заедно с Деси Добрева. Днес като водеща на различни формати в телевизията е убедена, че  това е мястото, където може да съчетае всичките си дарби и любови.