Всяка година протича под знака на една основна, управляваща планета. Управители на отделните години са основните планети от Слънчевата система - Сатурн, Юпитер, Марс, Венера, Меркурий... При това астрологичната година не започва на 1 януари, а чак на 21 март.
2017-а е година на Слънцето. Слънцето е символ на енергия и активност. То стимулира великодушието, смелостта и жаждата за живот. Монетата има обаче и една обратна страна - Слънцето стимулира също така  арогантността, суетата, жаждата за власт, егоизма и гнева.

По отношение на човешките взаимоотношения тази ситуация ще играе следната роля: от една страна, ние ще сме готови да извършим всичко за любимото същество. Успоредно с това обаче ще проявяваме необичаен инат и раздразнителност. Тази даденост ще затруднява неимоверно комуникацията - както в личен, така и в глобален план. 

Точно затова 2017-а ще е година на големи пререкания, на гняв, ярост и конфликти.

В професионален план нещата няма да са много по-различни. Всеки един от нас ще е готов да вложи много усилия в работата си, но ще ни е много трудно да действаме дисциплинирано и съсредоточено. Ще ни е трудно също така да правим компромиси. 

България, не ще и дума, е част от света, част от планетата Земя. Затова глобалната прогноза за света с пълна сила важи и за нашата малка  страна...
Тази глобална прогноза за света се базира върху положението и движението на така наречените външни планети. Това са най-вече Уран, Нептун и Плутон. Важна роля играят също така планетите Сатурн и Юпитер. 

Работата е там, че Уран, Нептун и Плутон и през тази година ще се намират там, където са и през 2016 година. Това идва да рече, че в глобален план няма да има кой знае какви размествания и промени.

Плутон ще е в знака на Козирога, а това означава, че властимащите ще трябва да носят гигантска отговорност за съдбините на света.

Нептун си остава в Риби и това ще води до масово и поголовно объркване, защото в тази си позиция Нептун предизвиква точно това - невъзможност да разгадаеш и проумееш реалността.
Уран в Овен пък ще ни донесе ярост, гняв и сблъсъци, но тук има все пак някаква промяна, която е от много положително естество. Досега Уран и Плутон се нараняваха в ужасяваща квадратура и това ни донесе страшни сблъсъци и неприятности. Започна едно истинско преселение на народите.

Добрата новина е тази, че тези две планети вече не се нараняват и всичките тези отрицателни явления лека-полека ще започнат да затихват. Светът ще се превърне в едно малко по-уютно местенце... 
Споменах вече, че известна роля играят Сатурн и Юпитер. Сатурн се намира в знака на Стрелеца, а това със сигурност означава, че и през 2017 година светът ще страда от неправди и несправедливост. Ще имаме големи проблеми с правораздаването изобщо.

Юпитер се намира във Везни, а това идва да рече, че в крайна сметка преговорите и дипломатическите усилия ще се увенчаят с определен успех. На 10 октомври Юпитер ще премине в Скорпион, а това е указание за все по-нарастващ религиозен фанатизъм. 

Едно е сигурно обаче: светът няма да загине и през 2017 гoдина. Ще се намерят хора, които ще извършат ред добри и полезни неща. Защо и вие да не сте между тях?...

Огненият петел е зора, пробуждане

Огненият петел е символът на новата 2017 година – която започва на 28 януари. Той също така е и соларен символ – а Слънцето е център на нашата система, източник на светлина, на топлина, на живот. Това е годината на Огнения петел – символизира огъня и огнения характер на Петела. Представлява зора, ново начало и пробуждане и е изпълнена с нови възможности – ако работите усърдно и сте търпеливи, съдбата ще е на ваша страна, носейки ви триумф и успех.

Амбициозна, смела година

Петелът е десетият знак от китайския зодиак. Придава на годината някои от своите собствени характеристики: амбиция, гордост, желание за почитане, точност, смелост, страст. Взаимоотношенията с хората ще бъдат изпълнени с честност. Ще се усети силна страст към живота - най-вече спрямо работата. Целите ще бъдат гонени с пълна сила. Ще се наложи да проявим обаче и малко гъвкавост, защото сме предразположени към консервативност и упорство.

2017-а ще е наситена с любов и страст. Ще изпитвате желание да прекарате много време с партньора си и чувствата ще са взаимни. А тези, които не са обвързани, имат голям шанс за това. Обърнете внимание обаче най-вече на работата си, защото именно там се крие голяма част от възможностите. Работете усърдно. Проявявайте търпение и ще се учудите как това, за което сте се борили, ще се сбъдне – вероятно и в по-големи мащаби от очакваното. Никакво отказване! Ако пък сте решени да се възползвате от възможностите на годината, добре е да имате фигурка на петел в близост – в дома или в офиса.

Кой е Огненият петел?

Той е преди всичко боец – предизвикателен, справедлив и общителен. Истински господар на своята територия. Грижи се за всичко сам, обича реда и защитава всичко, което притежава. Той е красив и независим, и обича всичко ярко и смело. Родените под знака му са хора, изпълнени с енергия, които могат да работят дълго, без да изпитат умора. Рядко изпадат в депресии. Ентусиазмът им се предава на всички, затова и доста често стават нелоши мениджъри. Най-добрата им черта е постоянството и силната воля – никога не отстъпват и довършват започнатото. Често обаче присъщата им праволинейност им носи доста неприятности, затова и нямат много приятели.
………………………………………
Цветове: златно, кафяво, жълто

Късметлийски числа: 5, 7, 8 (и числа, които ги съдържат)

Фраза: „Цели се нависоко и не се отказвай!”

Елемент на Петела във фън шуй: метал

Влияние: ин

Часове на петела: 17:00- 19:00

Съответстващ слънчев знак в хороскопа: Дева

Години на Петела: 1957, 1969, 1981, 1993

Сезон на Петела: есен

Полускъпоценни камъни: цитрин, оливин, опушен кварц, ахат, лабрадорит, малахит, планински кристал

Цветя и билки: гладиола, петльов гребен

Посока: юг, югоизток

………………………………………

10 важни неща, които трябва да знаем:

1. Първите няколко месеца ще бъдат най-тежки – борба с вредните навици, пороци, комплекси и страхове. А след тях – успех!

2. Търсете хармония с интимната половинка, семейството, приятелите, колегите, защото Петелът е управляван от огнения елемент или ин. Това е и времето, в което всеки трябва да се усамоти в името на вътрешния баланс на ума и душата.

3. Очертава се здрава работа – Петелът е известен със своята целеустременост, ефективност и честност. Всеки ще изгради успешна кариера, но и ще преследва мечтите си. Годината е невероятно подходяща за успешна самореализация и усвояване на нови професионални върхове.

4. Трябва да се отнасяме сериозно и към парите, да ги харчим разумно, преценявайки трезво рисковете. Това е успешна година и за бизнеса.

5. За да сме здрави през новата година, трябва да се обърнем към природата. Годината обещава увеличаване на болестите на дихателните пътища, грипни епидемии, трябва да се пазим в края й и от опасни травми.

6. През тази година необвързаните имат почти 90% шанс да срещнат любовта, дори да сключат брак. А ако вече сте създали семейство, това е много благоприятен период да планирате бременност - зачеването ще се случи лесно, бременността ще е лека, ще родите здраво и спокойно бебе.

7.  Избягвайте червения цвят – и в облеклото, и в аксесоарите. За да тушираме огнената стихия на червеното, хубаво е да заложим на земните цветове - бежово, пясъчни нюанси, светложълто, кафяво и жълто.

8. Задължителни са лилавите нюанси – в дома или в офиса. Според фън шуй, лилавият цвят в обзавеждането носи късмет. Също така символизира сила, благородство, независимост, креативност, амбиция.

9. Годината ще бъде супер успешна за хората от зодиите Дракон, Змия, Вол и Петел, също и Плъх и Тигър. За Коза, Глиган и Маймуна пък ще има от всичко – и добро, и лошо, радост и мъка, смях и сълзи. Заек, Кон и Куче да се готвят за изпитания, защото годината за тях ще бъде най-тежка.

10. Заложете на два камъка – аметист и топаз. Aмeтиcтът e кaмък нa „дyxoвнocттa и дoвoлcтвoтo”. Имa ycпoкoявaщ и peлaкcиpaщ eфeкт, кoнтpoлиpa нeгaтивнитe миcли, подпомага пpeoдoлявaнeтo нa cтapи eмoциoнaлни paни, дaвa пpoницaтeлнocт в бизнec дeлaтa. А тoпaзът e мoщeн лeчeбeн кaмък, cтимyлиpaщ мeтaбoлизмa и xpaнocмилaнeтo. Рeгyлиpa пpитoкa нa кpъв, успокоява нервите и балансира духа. Cиният тoпaз нacъpчaвa твopчecкoтo вдъxнoвeниe, yкpeпвa щитoвиднaтa жлeзa, пoдoбpявa oбмянaтa нa вeщecтвaта и подпомага cвaлянето на килoгpaми. А жълтият пpoтивoдeйcтвa нa лoшитe нacтpoeния и ycпoкoявa paздpaзнитeлнocттa, пpичинeнa oт липcaтa нa cън; пoмaгa за дeтoкcикaция нa opгaнизмa и peгeнepaция нa тъкaнитe.

Предстоят промени за всички зодии

Овен - Време е за заслужена почивка!
Ще се възползвате от плодовете на своя труд, но и нищо няма да падне даром в краката ви. За да получите нещо, ще трябва да направите някои усилия. Бъдете много внимателни! Ако довършите започнатото, ви очаква 2-годишна заслужена почивка.

Телец - Радвай се на живота!
Отпуснете се и се радвайте на живота. Звездите, разбира се, не гарантират, че всичко ще върви гладко, но на една добра компенсация за емоционалните и материалните загуби е напълно реално да се разчита.

Близнаци - Бъдете позитивни!
Годината на Петела ще бъде изпълнена с радостни преживявания и успехи. Положителна във всяко едно отношение за Близнаците.

Рак - Сбогом, неприятности!
Фортуна ще ви срещне с интересни хора, с които по-късно ще станете приятели. Роднини и приятели ще имат значително влияние върху растежа и развитието ви като личности. Мнозина ще се изправят пред необходимостта да се отърват от тежко бреме, което отдавна им тежи.

Лъв - Във всичко ще ви върви!
На Лъвовете няма да им се налага да се борят за печалби. Те са свикнали да работят под мотото „Животът е борба”, затова и събитията първоначално може да ги объркат. Съдбата ще им даде обаче много непредвидими ситуации с изключително благоприятен изход. През 2017 г. те винаги ще са на върха!

Дева - Решителността ще победи изпитанията!
Твърдост в действията ще са нужни на Девите още от началото на годината. Решителността ще им трябва, за да се справят с изпитанията, които са подготвени за тях от Петела.

Везни - Всичко ще върви по план
Съдбата ще предостави на Везните много шансове за подобряване на благосъстоянието, да внимават да не ги пропуснат. Започвайки някакъв проект, трябва да вложат в него всичките си сили, да покажат решителност и независимост. Тогава във всичко безумно ще им върви.

Скорпион - Предстоят големи промени!
Скорпионите ще имат възможност не само да обърнат нова страница, а нова глава в своята история. Тази година за тях ще е точката, която като преминат, ще разделят живота си на „преди” и „след”.

Стрелец - Грабнете шанса!
Оптимистичната натура и силна енергия на Стрелците ще им отворят широк спектър от перспективи. Ще погледнат на проблемите си от друг ъгъл и лесно ще ги разрешат. Най-важното е да запазят творческото си мислене – то ще им отвори много алтернативни пътища за развитие.

Козирог - Напред и нагоре!
Тази година за Козирозите е за определяне на приоритетите. Промяната ще им позволи да направят пробив по пътя си. Един нов поглед към света ще ги зарадва, когато всичко наоколо започне да се променя към по-добро.

Водолей - Това е вашата година!
2017-а във всички отношения е година на Водолеите. Представителите на този знак и властващият в този период Петел са много близки по дух. Това са хора с творчески характер, които не искат да приемат предизвикателствата и избягват трудностите.

Риби - Край на стагнацията, късметът е тук!
Годината до голяма степен ще се превърне в повратна точка за Рибите. В живота им приключва дългият период на стагнация, продължаващ почти 10 години. Те сякаш се събуждат от сън. Ще се преборят с мързела си и ще почувстват невероятен прилив на енергия. Ще се радват на голям късмет!

Подготви Анелия ПОПОВА