Необходими Съставки

наденица - 3 бр. /шункова или луканкова /
доматен сок - 500 мл
чушки - 10 бр. печени червени
сирене - 250 г
кашкавалена извара - 250 г
лютеница - 5 с.л.
кашкавал - 300 г
гъби - 250 г
яйца - 5 бр.
масло - 50 г
чесън - 2 - 3 скилидки
подправки - сол, черен и червен пипер, чубрица
зехтин - 3 - 4 с.л.
люти чушки - по желание

Начин на приготвяне
Първо нарежете гъбите на филийки и задушете в кравето масло и малко зехтин, заедно с чесъна. След това на дъното на всяко гювече капнете зехтин и размажете по стените на гювечетата.

Наденицата нарежете на колелца, печените чушки на парчета, сиренето натрошете, а кашкавала настържете.

Във всяко едно намазнено гювече разпределете доматения сок, сипете и по 1 с.л. лютеница, прибавете наденицата, печените чушки, натрошеното сирене и изварата, задушените гъби и най-отгоре кашкавала. 

Поръсваме със сол, черния и червения пипер и чубрицата.

Слагаме гювечетата в студена фурна и печем на максимална температура 30 минути, изваждаме, чупваме по едно яйце във всяко гювече, намаляваме фурната и запичаме гювечетата, докато яйцата се забулят.

източник: готвач.бг