Потребители на Instagram и Facebook от редица държави са се оплакали от широко разпространени прекъсвания. Това бе съобщено от уебсайта Downdetector, който следи прекъсванията и смущенията в работата на популярни интернет ресурси.

За проблеми съобщават предимно потребители от САЩ, Франция, Германия, Великобритания, Канада, Полша, Русия, България и други страни.

Според Downdetector проблемите с Instagram са свързани главно с работата на приложението, както и с връзката със сървъра и зареждането на сайта. Проблемите на Facebook са свързани главно с работата на сайта и с трудности при влизането в акаунти.

БЛИЦ припомня, че наскоро отново имаше огромен срив на социалните мрежи, при който потребителите нямаха достъп до тях с часове, а това коства милиони на компанията. 

Преди дни пък собственикът Марк Зукърбърг обяви официално, че променя името на компанията-майка и тя ве ще се казва Meta, а логото ще е знак за безкрайност. Той добави и, че новата цел на компанията е създаване на дигитален свят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!