Най-големите грешки, които допускаме във всекидневния си етикет са свързани с неподходящото облекло и общуването. Веднага след запознанство започваме да говорим на „ти“, докато в България все още съществува формата „Вие“ и тя не е отживелица, коментира пред bTV международният консултант по корпоративен етикет и протокол Кристина Крънчева. 

Експертът подчерта, че етикетът е за всеки ден, а не само за специални случаи. По думите ѝ това е начин на комуникация, така че да общуваме по-лесно.

В този контекст Крънчева коментира и решението на членовете на британското кралско семейство – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, да се откажат от задълженията си към Короната.

Според нея е имало индикации, че нещо се случва в Бъкингамския дворец от много време. „Първото, което се забелязваше, беше когато се роди синът им Арчи и родителите заявиха, че няма да съобщят в коя болница ще се роди. Освен това и самото име прави впечатление – то по-скоро клони към типично американско, отколкото британско“, обясни тя.

Крънчева беше категорична, че в кралското семейство се спазват строги правила що се отнася до облеклото. Според нея фриволността липсва и всеки детайл, стъпка или действие е премислен многократно.

Консултантът изтъкна, че в Бъкингам децата се учат на етикет още докато са малки. Именно затова коментира, че е отнело на Кейт Мидълтън – съпругата на принц Уилям, време да бъде научена как да слиза от автомобил.