Има дни, когато сме уморени. Въпреки това ставаме от леглото, обличаме се и тръгваме към офиса. Сядаме зад бюрото. След няколко минути, а може би и час-два сме напълно убедени, че работата ни не спори.

Какво правим в този случай?

1. Отказваме се

Сериозно, просто се откажете да си давате вид на заети или правещи нещо друго. Позволете си кратка 15-минутка почивка. Променете за известно време мисленето си. Фокусирайте се върху по-лесни задачи, които можете да отметнете, без излишно да влагате усилия.

2. Раздвижете се

Дългото заседяване в офиса не е здравословно нито за физиката, нито за умствените ви възможности.

Променете средата. Раздвижете се и направете няколко упражнения за разстягане.

По възможност излезте от сградата. След малко ще се почувствате по-добре.

3. Поговорете с колегите

Малко приказки за дреболиите от живота ще ви се отрази добре. Намерете си подходящ събеседник и седнете в кухненския кът на по чаша кафе.

Вие не сте робот. Не можете да функционирате като такъв. Затова разговорите са отлично средство за презареждане и намиране на мотивация.

4. По време на обедната почивка отидете на спа или се разходете из магазините

По този начин със сигурност ще стимулирате положително своето настроение. Кратък масаж, нова прическа, просто сешоар или пък дълга разходка из магазините – винаги има от какво да се вдъхновите.

Продуктивните хора умеят да почиват.

5. Вземете си отпуск

Щом като работата не върви, защо да се напрягате излишно. След това е голяма вероятността да не сте доволни от резултатите, които сте постигнали. Вземете си отпуск за деня и се върнете утре.

Една продължителна почивка ще ви се отрази добре.


Източник: Profit.bg.