Rammstein никога не са бягали от щекотливите теми. В последните над 20 години германската банда е покривала теми като садомазохизъм, инцест, некрофилия, пиромания, канибализъм и сексуално насилие.

Рамщайн разцепиха преди минути с най-новия си хит (ВИДЕО 18+) 

Най-новата тема, с която музикантите разгневиха част от обществото е засегната в промоционален клип, в който членовете на бандата са облечени с униформи от концентрационен лагер.

В краткото видео, което Рамщайн публикува в Twitter и YouTube, членовете й могат да бъдат видени с примки около врата и са облечени в раираните униформи, които жертвите на холокоста са носели в лагерите на смъртта.Върху един от тях се вижда и жълтата Звезда на Давид, която евреите са били принудени да носят от нацистите.

Еврейски групи и политици бързо заклеймиха видеото, твърдейки, че Rammstein са "отишли твърде далеч".

"С това видео групата настъпи линията", заяви пред "Bild" Шарлоте Кноблох, оцеляла от Холокоста и бивш президент на Централния комитет на евреите в Германия.

"Инструментализацията и тривиализацията на Холокоста, както е показано в клипа, е безотговорно", добавя Конблох.

Феликс Клайн, начело на правителствения кабинет за борба с антисемитизма, заяви, че ако Холокостът е използван като тема, само за да поощри продажбите, то тогава "това е безвкусна експлоатация на артистична свобода".

Говорител на мемориала "Яд ва-Шем" в Йерусалим обясни, че от организацията са призовали артистите да се отнасят с паметта на жертвите на Холокоста с уважение.

"Яд ва-Шем" не критикува артисти, които използват сцени от Холокоста, но те не бива да обиждат или омаловажават паметта на трагедията, допълват още от организацията.