Една от най-обичаните попфолк певици у нас – Бони, преди месец си направи доста тежка операция на носа. За интервенцията научи първо „ШОУ“, а сега пак пред нашата медия тя проговаря за необходимостта да легне под ножа. Това не е някаква нейна прищявка, а здравословен проблем, който вече е в миналото. Ето какво сподели Бони ексклузивно за читателите на народното издание:
- Бони, наистина ли си оперира носа преди месец? 
- Неотложна необходимост, но не чак да са ме оперирали по спешност. Когато установих, че имам нарушение на носната преграда, си казах, че трябва да оперирам този проблем. Това ми носеше големи проблеми с дишането, с пеенето и с абсолютно всичко. Насрочих си дата и се уговорих с доктора. 

Всеки ме пита дали е боляло... Моят праг на търпение на болка е доста висок и не мога да кажа, че е чак толкова болезнено. Имала съм по-силни болки, които съм изтърпяла в живота си. В действителност беше тежка операция – над 3 часа продължи. Най-неприятното е, че два-три дни трябваше да бъда с едни дренажи, през което време нямах никакво дишане през носа. Три дни нито можех да спя, нито да пия вода. Като се погледнах в огледалото, се изплаших, все едно ме бяха пребили – очите ми бяха притворени, подута и изкривена. Мислех си за времето, когато ще ми бъде по-леко и ще се чувствам добре от направената интервенция. 

- Сега като се погледнеш в огледалото с новото носле...
- Харесвам се, добре ми стои нослето и най-важното е, че дишам отлично. Не се страхувам от такива операции, претърпяла съм къде-къде по-сериозни неща. Дано никога не ми се случват отново и на никого не го пожелавам. Когато има нещо да се случва, то ще се случи. Смела съм в решенията си, безстрашна съм. Мисля ги нещата, но не им отдавам чак толкова голямо значение.  
Заради тази операция се отдалечих малко от феновете, отказвах участия. Но през това време записах новата си песен и на 12 май ще снимам клип. Парчето е озаглавено „Заведи ме там” и вярвам, че ще се хареса. То е в типично мой стил. Назад във времето, благодарение на чужди мнения, получих объркване в стиловете, макар да съм утвърден изпълнител. Искам за първи път да съобщя, че 
вече съм самостоятелен изпълнител
нямам нищо общо с музикални компании. Толкова години вече съм от уважаваните изпълнители и не смятам, че имам нужда от  продуцент. Разбирам ги нещата и мога да си позволя сама да ги правя. Не съм от жените и изпълнителите, на които могат да се поставят условия. Когато видя, че някой ме лъже и не е коректен, не му позволявам и си тръгвам. 


За момента дъщеря й Михаела е спряла с уроците по пеене

- Ти си вряла и кипяла в шоубизнеса, не се ли научи да разпознаваш користните цели на хората?
- Всички се лъжем, когато има добри лъжци и манипулатори. Винаги е имало и винаги ще има некоректни хора. Не може да живеем вечно в съмнение и неувереност. Ако подхождаме към всеки човек с недоверие, то ставаме инвалиди, губим позитивното в себе си. Не искам това и винаги съм отворена към всеки, подхождам с вяра. Рано или късно всеки си плаща за постъпките. 

- Те ще си платят един ден, но пък ти оставаш предадена и наранена... 
- Със сигурност е така, затова съм си казала, че повече компромиси няма да правя с хора, които ми нарушават спокойствието. Това рефлектира върху мен и дори върху детето ми. Не мога да се чувствам добре, когато някой си позволява да лъже, мами, крие и използва. Случиха ми се страшно идиотски неща... 

- В последните години не допускаш медиите в личния си живот, но няма как да не те попитам дали намери принца на бял кон?
- Ти ме питай за мъж, но аз не съм длъжна да отговоря. Жена съм и е нормално да бъда ухажвана, да получавам огромни букети и подаръци. Приятно е чувството, но няма да тръгна да тръбя навсякъде. Щастлива съм, само това ще ти кажа.
Всеки един човек минава през различни етапи в своя живот, прави своите грешки и научава уроците си. Личните неща са само за хората, за които става въпрос. Не е необходимо от това да си правя реклама. Вярвам, че колкото повече си траеш, толкова по-добре е за самия теб. Има енергия, която вреди и пречи... Нашият народ така сме устроени – ще се радват на проблемите ти и ще завидят на хубавите неща в живота ти. Те няма да са добре от това, че друг е добре или пък, че не е добре. И в двата случая няма да са доволни. 

- Как е дъщеря ти Михаела? Къде учи в момента и мисли ли за бъдещето си – в каква сфера иска да се ориентира? 
- Михаела учи икономика в частна гимназия „Банкер”. Доволна съм от оценките й. На този етап сме спрели музикалните уроци, защото не й е толкова важно. Спряхме ги всъщност заради матурите, сега пък е важно да има време за учене, тъй като завършва основното си образование и да видим накъде ще продължи. След година-две може да подновим пеенето и 
да опитаме един “X Factor”  Със сигурност има талант, носи го в себе си, но не е доразвит, има още да учи. - Замисляла ли си се да направиш дует с нея? Много твои колежки направиха децата си певци по този начин...
- Тя може да е решила да пее друг стил музика и не искам после да я нападат, че има попфолк песен. Нали знаеш какви са хората?! Тя не иска да е в сянката ми, както и аз. Нека да види какво е сама да тръгне, да се бори и да се учи. Тя е самостоятелна, така съм я възпитала и се оправя сама.

- Певица ли искаш да я видиш като порасне или с друга професия?
- Искам да я видя като един успял човек, бизнес дама със стабилно образование и с 3-4 езика. Иска ми се да е самостоятелна и да развива собствен бизнес – я банкер, собствена кантора или счетоводител. Така си я представям, пък каквото стане. 
Пък пеенето в днешно време не е толкова сложно – правим й една песен и клип, завъртаме я по телевизиите и готово. 

Нямам мъже, които да ми плащат 

„Всеки си е индивидуален и не може всички фолк изпълнители да ни слагат под множествено число. Това си е проблем на тези хора, които не правят разграничение. Безразлични са ми такива коментари и не се впечатлявам от тях. Всеки има свобода на изказ и да си говорят каквото искат. Не е необходимо всички да ме обичат и харесват – както мен, така и детето ми. 
Никога не съм била от тези майки, които ще тръгна да афишират коя съм и какво съм направила. След като видят как се държа, ми казват, че съм прекрасен и земен човек. Това ми е приятно да го чувам. За някои може да изглеждам надменна, но това е моето излъчване. 
Гледам си собствените приоритети – да си правя песните, да си възпитавам детето и т.н. Аз съм жена, която се бори сама, от което съм горда. Не съм от жените, на които някой им е давал и дава нещо – нито за мен, нито за детето ми. Не работя със спонсори и нямам мъже, които да ми плащат клиповете. Аз съм избрала този начин, не че не съм имала тази възможност. Колкото ми е по-трудно, толкова се чувствам по-добре. Спя спокойно и нямам угризения. Чиста съм и вярвам, че има сила, която никога не ме е оставяла и няма да ме остави. Това ми пълни душата. Малките неща са по-значими, но забравихме да им обръщаме внимание...”, откровена е изпълнителката.  

Интервю на Красимир Красимиров