Днес повод за празнуване и почерпка имат:
 
У нас:
Борис Цветков, депутат от БСП в 42-ото и 45-ото НС. Бил е общински съветник от БСП в Столичния общински съвет, мандат 2015 – 2019 г.

Бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1 юни 2019 г. Бил е заместник-началник на щаба на Сухопътните войски (1 август 2018 - 1 юни 2019)

Емил Розов, журналист, доскоро член на УС на Съюза на българските журналисти, легенда на БНТ, участник в култови предавания като „Всяка неделя“, „Добро утро“ със Сашо Авджиев, „Събота късен следобед”   

Иво Андреев, телевизионен водещ, познат като едно от лицата на времето в няколко телевизии и от телевизионната игра “Всичко по 10”.

Иво Милев, заместник директор на Националната Художествена галерия; преводач от немски, ; продуцент и сценарист, реализирал „Стъклен дом“, „Отплата“, „Мисия Лондон“, „Под прикритие“ – първи сезон и др. ; писател, автор на кримката "Случаите на инспектор Тюхчев" и на документалния роман " КБ". Написа биографичната книга „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ (2018), базирана на изследване на над 50 000 страници архивен материал. Последва я „Илия Бешков – Биография“  (2021), написана, благодарение на достъпа до непубликувания архив на художника, осигурен от Савка Чолакова и илюстрирана богато със снимков материал

Кръстю Кръстев, директор, художествен ръководител и актьор в Драматичен театър – Пловдив

Моника Гладнишка, мениджър “Ключови клиенти” в Zoo Hotel Sofia

Гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР от 29 август 2006 г.   

Росица Куцарова, директор на Регионална библиотека „Петър Стъпов“, Търговище
 
 
По света:

Артуро Перес-Реверте, испански журналист и писател,  член на Испанската кралска академия. След 21 години (1973-1994) активно отразяване на най-горещите военни конфликти, той се отдава изцяло на литературата и става един от най-четените и превеждани испански писатели, включително и у нас.„Сиди“, “Добри мъже”, „Фалко”, „Севилското причастие“, „Кралицата на Юга”, „Тангото на старата гвардия” са само част от двадесетината преведени от него творби

Джил Хенеси, канадска актриса, известна предимно с ролите си в полицейски сериали като „Закон и ред“, където играе ролята на прокурор Клер Кинкейд, "Срещи с Джордан" и „Жо“ (с Жан Рено) и с ролята на Жаклин Кенеди в "Джаки, Етел, Джоан: Жените на Камелот". Позната ни е от „Утринен ездач“ и от сериала „Госпожо главен секретар“. От 2019 насам играе в криминалния сериал „Град на хълма“. На 2 юни 2021 г. сериалът беше подновен за трети сезон.

Кейти Касиди, американска актриса, известна с ролите си на лошо момиче в сериалите "Свръхестествено", "Островът на обречените", "Стрелата" и "Клюкарката", както и с филми като "Когато звънне непознат", "Черна Коледа", "Кошмари на улица Елм Стрийт". На 22 март 2021 г. финализира развода си с Матю Роджърс

Кристина Апългейт, американска киноактриса. Помним я още от сериала „Женени с деца“ в ролята на глупавичката Кели Бънди и от сериала „Коя е Саманта?", роля, която ѝ донесе две номинации за „Еми". Десетилетие по-късно отново се бори за наградата с ролята си на Джен Хардинг „Еми" в комедийния сериал Dead to Me, но отново остана само с номинации за 2019 и 2020 г. През август 2021 г. Апългейт обяви, че е била диагностицирана с множествена склероза няколко месеца преди това.

Шаби Алонсо, един от най-успешните испански футболисти с почти 700 мача като професионалист, бивш полузащитник на Реал Мадрид, който сложи край на кариерата си през лятото на 2017 г. като играч в екипа на Байерн Мюнхен. От 9 юли 2019 води втория състав на родния си клуб Реал Сосиедад.