Някои зодии имат емоционално изтощителен характер и именно заради това няма нищо по-лошо от това да имаш връзка с токсичен човек, било то приятел или половинка. Този тип хора ще се опитат да те контролират и няма да те оставят на мира, докато не изкопчат нещо полезно от теб.

Поради тази причина е добре да знаеш кои са тези, от които трябва да бягаш, веднага щом влязат в живота ти. Но не забравяй, че справянето с хората, които отнемат емоционалната ти енергия, е е наистина тежко. Въпреки че вампирите, показани във филмите, са измислени, някои хора просто ще се опитат да изстискат енергията ти.

1. Скорпион (23 октомври - 21 ноември)
Това е най-лошият от всички зодиакални знаци, когато говорим за енергии (Скорпиони, молим ви, не ни се сърдете, това е просто статия). Последното нещо, което искаш, е да бъдеш част от тъмната страна на някой Скорпион. Каквото и да кажеш ще бъде използвано срещу теб и повярвай ни, на момента ще съжалиш, че си си отворила устата да споделиш нещо. Тези хора се опитват да манипулират ситуацията зад гърба ти и може би дори има възможност да не разбереш какво представляват, но със сигурност няма да е нищо приятно. Тези хора са толкова токсични, че могат да убедят другите, че ти си лошата в дадената ситуация. Така че внимавай, когато срещаш хора, които са родени под знака на Скорпиона.

2. Овен (21 март до 19 април)
Тези хора ще се опитат да те накарат да почувстваш като непотребна вещ, могат да те обидят вербално, психически или дори физически. Те обикновено казват изключително обидни неща, на които със сигурност ще повярваш, когато ги слушаш. Въпреки че може да те заболи, един Овен винаги ще ти каже истината за начина, по който се чувства и ще ти каже директно какво мисли за теб. Не можеш да спориш с такъв човек, защото всичко, което му казваш, ще влезе през едно ухо и ще излезе от другото. И не забравяй, че той няма никакъв проблем да направи каквото е необходимо, за да получи това, което иска.

3. Дева (23 август - 22 септември)
Въпреки че хората, които принадлежат към този знак, не изглеждат по този начин, те обикновено имат навика да обиждат и това доста ще те изненада. Девите обикновено са перфекционисти и тази черта от характера им ги прави прекалено критични към хората около тях. Когато не правиш каквото те искат, можеш да се поставиш в много неудобно положение, защото те имат навика да ти напомнят за всички твои недостатъци, за които знаят.

4. Стрелец (22 ноември - 21 декември)
Стрелците обикновено са много спокойни, но когато техният темперамент се промени, трябва да бъдеш много внимателна. В момента, в който представител на тази зодия ти се ядоса, може да ти каже много лоши неща, без значение как би се почувствала. Те са изключително токсични и могат да бъдат много взискателни и ако сте сред хора и ги раздразниш, ще те накарат да се чувстваш зле, както емоционално, така и интелектуално. Целта им е да накарат всички да мислят същото като тях.

5. Водолей (20 януари - 20 февруари)
Водолеите обичат да контролират всичко и са склонни да източват добрата енергия от всеки човек и затова е важно да седиш далеч от тях. В момента, в който си насаме с представител на тази зодия, той ще те накара да мислиш, че имаш нужда от разрешение да направиш каквото и да било, независимо от всичко. Те обичат да контролират ситуацията и ще се опитат да го направят и с теб. На моменти могат да са доста безчувствени и резки и да не се интересуват от чувствата на другите и ако попаднеш в полезрението им, ще бъдеш жертва на тяхната жестокост.

6. Рак (21 юни - 22 юли)
Ракът може да бъде велик приятел, който ще те подкрепя емоционално във всяка ситуация, във всеки момент, в който имаш нужда. Но трябва да се погрижиш за гърба си, защото, когато най-малко очакваш, Ракът може да те нарани и ти дори няма да разбереш кога е станало. Представителите на тази зодия обикновено крият истинските си чувства през цялото време. Те са хора с пасивно-агресивен характер. В момента, в който ги ядосаш ще направят невъзможното, за да си отмъстят. Често се представят като жертвата в ситуация, в която нещо ги е притеснявало, независимо, че никога не са ти казвали, че е така.

7. Телец (20 април, 20 май)
Обикновено те не са енергийни вампири, но тяхната личност се променя толкова пъти в един ден и в живота им като цяло, че могат да избухнат във всеки един момент. Когато са в лошо настроение, никога няма да ти позволят да отминеш незасегната покрай тях и ще се постараят да ти покажат най-лошото в себе си. Въпреки изключително пасивния си характер, те могат да станат агресивни, само за да ти докажат, че са прави. Така че бъди внимателна с представителите на Телец, защото може да изглеждат добри, но дълбоко в тях са изключително жестоки.

8. Близнаци (21 май - 20 юни)
Представителите на тази зодия са чисти същества, но обикновено зависят от хората, с които са в момента, защото са податливи на бързи промени на личността си. Ако тези хора излязат с група енергийни вампири, могат да станат точно като тях. Ще бъдат в центъра на всички негативни клюки, тъй като те като цяло обичат да бъдат център на вниманието и вероятно ще се интересуват от събирането на много информация за всичко.

9. Лъв (23 юли - 22 август)
Те никога няма да искат да наранят никого, но обичат да бъдат център на вниманието, така че няма да имат нищо против да навредят малко на някого, за да постигнат целта си. Всичко винаги трябва да бъде за тях, другите просто са обикновени зрители, които гледат живота на представителите на тази зодия като на филм. Те не го правят умишлено, но лесно дават големи обещания, които по-късно не могат да изпълнят. Да лъжат е още едно от нещата, които дори и да не правят сега, вероятно ще направят в бъдеще.

10. Козирог (22 декември - 19 януари)
Представителите на зодия Козирог се оплакват много и въпреки че невинаги го правят обществено достояние, просто не могат да се сдържат. Без да знаеш, те излъчват изключително негативна вибрация и ще ти я изпратят директно. Това е най-лошото, което може да ти се случи, защото те изсмукват доброто ти настроение и ще те оставят като развалина. Ще бъдат тъжни относно това, което се случва в живота им и ще се погрижат техните чувства да ти бъдат предадени след края на разговора. Ще ти кажат какво мислят за теб директно, независимо дали си поискала мнението им, или не.

11. Везни (23 септември - 22 октомври)
Те винаги ще се опитат да бъдат справедливи към всички и всъщност имат голям баланс в показването на енергията си пред хората. Тези хора имат много добри вибрации и няма да се поколебаят да ги предадат на приятелите си. Въпреки това, по време на най-лошите си моменти те биха могли да ти навредят, което вероятно няма да забележиш в началото, но в края на краищата може да е сериозно.

12. Риби (19 февруари - 20 март)
Душата на Рибите е много чувствителна, много неща могат да ги наранят, но винаги ще се опитат да се погрижат за чувствата на другите. Въпреки това, не всичко е светло и прекрасно. Те знаят как да те накарат да мислиш, че нищо не е наред. Ако представителите на тази зодия решат, могат да бъдат прекрасни и жестоки манипулатори. В зависимост от теб те могат да бъдат и много изтощителни. Трябва да се пазиш от тях, защото ако те не са съвместими с твоята зодия, могат да се превърнат в заплаха за теб.

Източник: dama.bg