Източният календар повелява, че 2018 ще бъде годината на Жълтото земно куче. Червеният огнен петел ще спре да кукурига през нощта на 16 февруари и ще отстъпи трона на четириногия си другар.

Кучето по природа е пръв приятел на човека и ще охранява нашето благополучие до 4 февруари 2019 година. То олицетворява справедливостта и лоялността, поради което никога няма да ни предаде в годината, в която управлява, пише Монитор бг.

През 2018 година можем смело да се заемем с всякакви дейности, тъй като новият ни покровител се хвърля в бой, без да се замисля за последствията. Стихията на земята е свързана със закони и традиции, затова в годината на Жълтото земно куче е важно да се придържаме към своите принципи. През периода се очаква мнозина да подобрят жилищните си условия. Важното е да вярваме в чудеса, а Жълтото земно куче с радост ще ни подкрепи.

То ще ни съпроводи и с финансов успех – жълтият цвят на годината ще примами парите. Разбира се, това важи за тези, които са трудолюбиви и настойчиви, мързеливите не трябва да очакват повишение и поощрение и всякакви блага. При това жълтият цвят се асоциира с енергията на слънцето, която през 2018 ще ни зарежда с позитивност, бодрост и добро настроение.

През 2018 година

ще диктуват качества като дружелюбност и честност

Дори в общуването с конкурентите ние трябва да загърбим лицемерието и да не отстъпваме от правилата – в годината на Жълтото земно куче никой няма да посмее да ни измами или да измисли някаква мошеническа схема.

Творческата дейност ще е поощрена през периода на Кучето. Дори ежедневието ни да преминава в сива и скучна работа, можем да постигнем огромни резултати, ако дадем живот на фантазията си.

За хората с интелектуални професии в годината на Жълтото куче ще гори зелена светлина – много проекти и открития, които светът не е предполагал, че са възможни, ще бъдат създадени.

В годината на Жълтото земно куче не се очакват проблеми със здравето, тъй като закаленото животно няма да ни позволи да кихаме и кашляме. Но ще се наложи да кажем „сбогом“ на вредните си навици, тъй като Кучето не одобрява да се харчат пари за продукти като цигари и алкохол. По-добре е да се купи вкусна хапка и да се осигури нов покрив за колибата.

Жълтото земно куче е авантюрист - обича да пътешества и картинката пред очите му да се сменя. През 2018 година ще имаме все повече възможности да обиколим целия свят – така ще срещнем много нови приятели и ще натрупаме впечатления за няколко години напред. През периода е много важно да общуваме, да завързваме нови приятелства. Сродната душа ще усетим мигновено, а всякакви враждебни лица ще ни заобикалят отдалече.

Любовта през 2018 година ни посреща с приказни и вълшебни промени, съпроводени с интересни срещи и запознанства. Семейните двойки ще заровят томахавката и периодът ще им се стори като втори меден месец. А необвързаните ще загърбят самотата и ще срещнат партньорите на мечтите си. Точно заради това през 2018 година ще има много сватбени церемонии. А двойките, създали семейство през годината на Кучето, могат да разчитат на дълъг и задружен съюз.

Децата, които ще се появят на бял свят

в управлението на Жълтото земно куче, ще се отличават с добро здраве, весел характер и висок интелект.

За да ни донесе 2018 година щастие, любов и мечтаните блага, трябва да запомним няколко правила – да не хапем, да не джавкаме за дребни неща, да вярваме в доброто у хората и да не ръмжим, а да решаваме въпросите с дипломатичност и неистово търпение. Тогава и господарят на годината радостно ще върти опашка, с готовност ще легне пред нас по гръб, а животът ни няма да бъде като на улично псе.

Символът на 2018 година ще е

най-благоприятен за три от зодиакалните знаци

а именно Козирозите, Скорпионите и Водолея, въпреки че началото на периода ще бъде труден за тях. Лъвовете и Близнаците пък ще получат знаци, които ще ги накарат да се раздвижат. Овен ще намери семейното щастие, но Дева и Рак, напротив, рискуват да загубят своите близки.

Стрелците ги очаква радостен живот и благополучие във финансов план в идната 2018 година. Те няма да се ядосват както заради работа, така и заради любовния си живот. Стрелците ще намерят взаимно разбирателство с дружелюбното Жълто земно куче моментално. Хороскопът за 2018 предсказва на Стрелците защита от страна на четириногото животно. Важно е да не губят оптимистичното си настроение, за да вървят по живота уверено. Голяма слава очаква Стрелците, които ще се справят бързо с конкурентите и ще поемат юздите в собствените си ръце. А на завистниците не трябва да обръщат внимание. С времето те ще разберат, че от огнена зодия само могат да взимат пример. Стрелците ги чака успех в личния бизнес и в комерсиалните дела. Семейните от знака ще се отправят на приятно пътешествие със съпруга/та и децата, впечатлението от което ще остане за дълги години. Тези, които още не са пронизани от стрелите на Купидон, ги очаква съдбоносна среща. Сватбата и планирането на дете не са много далече.

Хороскопът за 2018 година обещава на Везните добро материално положение. Очаквайте не само стабилни доходи, но и удачно влагане на финансите в изгодни проекти. Още през март Жълтото земно куче ще подскаже на представителите на знака къде да заровят сандъчето със златните монети. Важно е да намерите по-голям контейнер, за да се събере прилична сума за лятната почивка и за подаръци на близките. Ще има много предложения, сделки и важни срещи. От радост, на Везните ще им се завие свят, но Кучето ще види, че те не са заслепени и не са под влияние на користни личности. През март и април 2018 година те ще се прибират у дома с огромни букети от рози, подарени им от поклонници и почитатели на техния талант. Но не трябва да се водят по чувствата си. Защото те наистина ще се изгубят в любовните срещи и ще изпуснат възможността да създадат трайни отношения. Самотните Везни ще срещнат любимия човек, ако се вгледат в своето обкръжение. Честното и вярно по природа Куче ще им подскаже в какво направление да се движат и с кого да общуват, за да се окажат във властта на истински и искрени чувства. А семейните двойки ги очакват много приятни изненади и новости. За да успеят да направят дома си комфортен, трябва да купят качествени строителни материални, да направят ремонт и да го преустроят.

Жълтото земно куче ще приветства

Телците с радостно помахване на опашката. Хороскопът за 2018 година им обещава успех, но само ако се вслушват в съветите на стопанина на този период. До 16 февруари те ще благодарят на Петела за всички добрини. Но след това на Телците им предстои да установят приятелски отношения с Жълтото куче, което се отличава с миролюбив характер. Знакът е под покровителството на планетата Венера, затова представителите няма да бъдат лишени от таланти и оригинални идеи. Пролетният хороскоп за Телец предсказва немалко шансове да преуспеят във важните дела. Те могат да се занимават с всичко, което им е по душа - рисуване, танци и дори да отворят собствена фирма за производство на модни дрехи. Финансовото благополучие на Телците е обезпечено, а също и изгодни договори и сделки. Кучето ще ги подкрепя във всички начинания, ще им помогне да се придвижат напред по кариерната стълбица и ще им подари вдъхновение за написване на шедьоври. Телците дори ще започнат да съчиняват музика.

Ако в предишните години Рибите са търсели успех, то при Жълтото земно куче ще бъдат насочени към активна работа. Защото стопанинът на 2018 година обича трудолюбивите и упорити личности. Родените под водната стихия могат да постигнат много, ако спрат да плуват по течението. Хороскопът за идните месеци ги съветва още от 16 февруари да се сприятелят с Кучето, за да постигнат успех, по-бързо от конкурентите. Още повече че имат талант, а съществуват и предпоставки. Рибите ги чака перспективна работа с творчески елементи. Те ще се хвърлят с главата напред в тези сфери на дейност, които са им по душа. От тях може да се получат страхотни литературоведи, художници и актьори. Нищо чудно, нали Рибите са покровителствани от Нептун, който придава вдъхновение, ентусиазъм и помага за развитието на способностите в изкуството. Хороскопът за 2018 година за Риби препоръчва на тези, които имат семейство, да не се отдават на флиртове и да не търсят извънбрачни връзки. Най-добре е да изгладят отношенията със съпрузите си, по-често подарявайте цветя и организирайте вечеря на свещи. С роднини Рибите ще имат чудесни отношения, ако не се взимат под внимание дребните спорове на битова и жилищна основа.