Когато тайната за предпочитанията на Люси Дяковска към жени започнала да й тежи, тя се чудела по какъв начин да съобщи на своите родители, пише "Таблоид".
„Винаги съм била наясно със сексуалната си ориентация. Никога не съм си задавала въпроси дали това е грешно, или правилно, просто знаех, че съм малко по-различна от останалите момичета. Свикнах от малка с това, което съм. За миг не съм се срамувала. Е, не биех барабана – все пак живеех в малък град. Може би фактът, че срещнах пълната подкрепа на родителите си, които са интелигентни хора, ме накара да вярвам в себе си“, споделя изпълнителката.
 
 Тя дълго се колебае как точно да им съобщи, че е лесбийка, и накрая изпраща на майка си писмо по факса, защото няма смелост да се изправи очи в очи с нея. По това време Дяковска вече учи в Германия и има връзка с местно момиче. Тайната, която носи в себе си, започва да й тежи, затова решава, че е време най-близките й хора да научат истината.
 
„Написах на майка, че харесвам жени. След това тя веднага ми се обади по телефона и ми каза: „Всичко е наред! Обичам те!“. Баща ми още не знаеше и аз я помолих да не му казва – той още не беше готов за това“, спомня си Люси.
 
 На татко си съобщила точно след три години. Случило се по време на тяхно пътуване до Виена. „Лежахме си двамата в хотелската стая и изведнъж изстрелях, че трябва да му споделя нещо важно. Разказах му всичко, а той се усмихна и отвърна: „Добре де, това ли е? Какво толкова?“, смее се певицата.

По-късно Любомир Дяковски признава, че през цялото време бил притеснен и си мислил как щерка му ще съобщи, че е болна от СПИН, но после въздъхнал от облекчение, че тайната й е съвсем друга.