Историята на човечеството е непрекъсната борба между интереси и идеи. Една отлежала идея на историческа тематика е напът да се превърне в реалност. Скоро в България ще заработи културно-исторически развлекателен и образователен парк, който ще ни връща назад в историята до 10 000 години.

Историческото приключение в парка ще бъде различно от традиционните форми на туризъм. Интерактивни разкази за славата на траките ще бъдат допълнени с конна езда, допир до автентични оръжия, култура и храна.

"Това, което ще покажем, са най-важните моменти на историята, които са се случили по нашите земи. Ако кажем Египет - всички се сещат за пирамидите, ако кажем Париж - всички се сещат за Айфеловата кула. Всяка държава я асоциираме с нещо. В България има няколко символа, които са световни", обясни пред „България он еър“ инициаторът на идеята Ивелин Михайлов.

Исторически парк е проект за представяне на уникални културно-исторически ценности от световна значимост. Блясъкът и величието на отминали общества и цивилизации, събрани на едно място по достъпен за посетителите начин. Кои епохи обхваща проектът и как са представени те - вижте на pochivka.blitz.bg!