Какаду кара колело като истински човек, зарежда колата си на бензиноколона, вдига националния флаг и всичко това под зоркото око на дресьора Калоян Явашев, финалист в реалити формата “Турция търси талант”.

Папагалската изложба, най голямата в Източна Европа отваря врати във Варна от 19 ноември и гостува в морската столица до 30 декември.

"Идваме във Варна силно заредени и обновени. Изложбата от папагали идва с ексулзивни номера, водени от най-добрия дресьор на птици Калоян Явашев.

На всеки кръгъл час в новия Делта Планет мол ще има освен изложбата с красиви птици и шоу  програма  с папагали. Едно истинско атрактивно и забавно шоу с пернати,което ексулзвино ще видим за първи път", споделя Атанас Лазаров, международен директор на Macaw garden. 

"Когато започнах да работя с тях, нямах избор. Човекът, който ми предложи работа, ми предложи именно това. Каквото и да ми беше казал да правя, щях да започна.

И камили да искаше да гледам или да масажирам слонове, нямаше да откажа...", споделя дресьорът Калоян Явашев, издал книга за красивите и екзотични птици от три континента.

В личен план той е баща на три деца, но не отглежда папагали в дома си. "Самите папагали отделят нещо като прах, който може да доведе до алергии. А и със шума не съм много съгласен. Папагалите ми са в Анталия, те там си крещят и си викат, а тук децата го правят", пояснява с усмивка талантът.