Смъртта на 17-годишната дъщеря на известния колекционер от Русия Игор Цуканов и внучка на бившия министър на селското стопанство на Дагестан може да е починала в резултат на нещастен случай, пише в. Daily Mail. 


Тялото на талантливата млада цигуларка бе намерено в имение в западната част на Лондон на 11 юли. 

Инцидентът е станал няколко дни след неин концерт в Кралския оперен театър. Тогава медиите съобщиха, че в кръвта на момичето са намерени следи от забранени вещества и алкохол. 

Според баща й Катя е приела коктейл от наркотици, известен като "Калвин Клайн", но според разследването в организма на момичето е имало алкохол, но не и дрога и е починала вследствие на фатално удушаване.

Според съда в Уестминстър случилото се с Катя е инцидент и тя не е имала намерение да се самоубива. 

Британските журналисти твърдят, че причина за смъртта на талантливата цигуларка е механична асфиксия. 

По думите на психотерапевта Тани Лечи, който е консултирал момичето, тя дълго време е страдала от депресия. 

При това състоянието на Екатерина малко преди гибелта ѝ е "станало по-стабилно".  

Съдебният медик Ширли Радклиф, на свой ред, заяви, че смъртта е резултат от "трагична случайност" и момичето не е планирало да си слага край на живота. 

В съдбовната нощ тя се е срещнала с приятели, а след връщането си в дома се за 9 милиона паунда тя е посетила профила си в социална мрежа.  

"Катя е младо момиче, което очевидно има някои психологически проблеми. Но не е оставила бележка, не е правила други опити да отнеме живота си, няма тежка история, която да е останала в нея", коментират в британския съд.

И уточняват, че по-скоро девойката е действала импулсивно под въздействието на алкохол и смъртта й е по-скоро злополука.

„Моята дъщеря беше толкова щастлива и имаше толкова светло бъдеще. Тя беше толкова умно момиче и направи един лош избор. Какво можем да направим ние, родителите? Децата така или иначе ще правят каквото искат и никога не ни казват истината", споделя опечаленият баща на момичето. 

Превод и редакция: БЛИЦ