В месеца на любовта и виното, консумацията на сладки неща се увеличава многократно. Повечето хора, изразяват своята любов чрез шоколад, шоколадови бонбони или други сладки вкусотии. Също така, десертите са много добра компания на виното, а то от своя страна е най- консумираното питие през февруари. foodpanda, подбра кои са най- романтичните десерти, на база консумацията около и на Св. Валентин.
Кутия белгийски шоколад - Шоколадът е символ на любовта. Да подариш кутия шоколадови бонбони или шоколад се смята за форма и израз на обич и симпатии.
 

Шоколадово суфле - Твърда обвивка и хубав разтопен течен шоколад, могат да задоволят всеки вкус, дори и най- неромантичните личности.
 
Ягоди със сметана
- Класическият романтичен десерт са ягодите със сметана, придружени с хубаво добре охладено шампанско.
 
Крем карамел - Все по-често крем карамелът присъства на масата на романтичните вечери. Вкусът на карамелизирана захар провокира небцето и гали рецепторите.
 
Мини палачинки под формата на сърце
- Креативността на романтичните двойки, определено може да бъде разгърната около 14-ти февруари. Подготовката на десерт, чрез който да изразиш чувствата си едно от приятните неща.