Цветни аромати на портокал, роза и лавандула се разнасят от тези красиви бисквити с романтичен привкус, пише menumag.bg.

Необходими продукти за около 40 броя
200 гр. масло


½ ч. ч. фина кристална захар
1 яйце
1 жълтък
2 ч. л. фино настъргана портокалова кора
1 ч. л. фино натрошена суха лавандула
2½ ч. ч. фино брашно
за украса:
200 гр. натрошени розови, лилави, сини и зелени твърди захарни бонбони
200 гр. конфитюр от рози
1 ч. л. желатин
2 с. л. студена вода
100 гр. кристална захар
4 с. л. кокосови стърготини


Начин на приготвяне
1.
Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцето и жълтъкът, слагат се портокаловата кора и лавандулата. Постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто, което се завива във фолио и се слага в хладилника за 3 часа.

2. Разточва се на лист с дебелина 3 мм и се нарязва на сърца с различен размер. Ако първо се изрежат по-големи сърца и в тях се изрежат по-малки, се получава рамка-сърце. Приготвят се 20 големи сърца и 40 рамки. Половината от рамките се поставят върху хартия за печене и вътрешността им се запълва с натрошените бонбони, така се получават цветни прозорчета-сърца. Целите сърца и рамките се изпичат за 7 - 10 мин. във фурна, загрята на 190° С. Охлаждат се. 

3. За розовото желе желатинът се накисва в студената вода за 3-4 мин. Конфитюрът от рози се загрява и в него се сипва желатинът. Разбърква се на много тих огън, докато се стопи желатинът. Не бива да завира.

4. Останалите рамките се намазват с тънък слой желе и се потопяват в кристална захар или кокосовите стърготини. Големите сърца се слепват с много тънък слой желе за рамките. Получената вдлъбнатина се допълва с още от желето.