Преди броени дни Нели Рангелова отпразнува своята 40-годишна творческа кариера, както и своя 60-годишен юбилей – там, където се чувства най-добре – на сцената. Тя е една от най-красивите български поп певици, с мек и кадифен глас, който може да разтопи всеки. Но освен с глас изпълнителката на „Необясними неща (Мой стих)” може да разтопи от удоволствие и всеки гастро ценител със своя кулинарен майсторлък. И въпреки че в семейството й, както тя неведнъж е отбелязвала, по-добрият кулинар е мъжът й Георги Бочуков, Нели също не отстъпва по вкусни предизвикателства. Докато съпругът й е цар на всякакъв тип и род месни ястия, плодови пити и баници, певицата няма равна в приготвянето на леки ястия и салати. „Аз съм по-артистичен човек. Губя много време в приготвянето на някакво ястие, защото искам да изпипвам всичко, да се получи нещо завъртяно и нестандартно”, признава Рангелова.


Пълнени чушки с боб и картофи

Продукти:
10 изсушени червени чушки
1 кг картофи
300 г бял фасул
50 г орехи
1 с.л. чубрица
1 с.л. джоджен
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сминдух
 
 
Начин на приготвяне:
Това е много проста, но изключително вкусна рецепта за пълнени чушки. Чушките предварително се накисват във вода, за да се отпуснат добре. След това бобът се пасира, за да бъде мек. Картофите се нарязват на ситни кубчета. Съставките се смесват добре, като се прибавят орехите и подправките. Накрая, когато се напълнят добре и се загладят с малка лъжичка, се поръсват с малко олио или зехтин, преди да се сложат във фурната. Пекат се 20-30 минути.

Сицилиански каноли от харема "Замъкът на жените" и още рецепти от Нели Рангелова четете в jenata.blitz.bg