Нели Рангелова е факир на засукани ястия и салати (РЕЦЕПТИ)
Пълнени чушки с боб и картофи
Продукти:10 изсушени червени чушки
1 кг картофи
300 г бял фасул
50 г орехи
1 с.л. чубрица
1 с.л. джоджен
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сминдух
Начин на приготвяне:
Това е много проста, но изключително вкусна рецепта за пълнени чушки. Чушките предварително се накисват във вода, за да се отпуснат добре. След това бобът се пасира, за да бъде мек. Картофите се нарязват на ситни кубчета. Съставките се смесват добре, като се прибавят орехите и подправките. Накрая, когато се напълнят добре и се загладят с малка лъжичка, се поръсват с малко олио или зехтин, преди да се сложат във фурната. Пекат се 20-30 минути.
Сицилиански каноли от харема "Замъкът на жените" и още рецепти от Нели Рангелова четете в jenata.blitz.bg
Последвайте ни
1 Коментара: