Едва ли има българин, който не обича кюфтета. Рецептите за направата им са толкова разнообразни и отговарят за всеки вкус. Днес обаче ви предлагаме да видите как се правят сочни кюфтета.
Необходими продукти:
500 г кайма
1 бр. картоф
1 глава лук
2 бр. яйца
4 с.л. овесени ядки
2 пълни шепи магданоз или други зелени билки
сол, черен пипер
по желание чили

Начин на приготвяне:
Картофът, лукът, яйцата, магданозът и подправките се слагат в блендер и се пюрират до еднородна течност. Изсипват се в каймата и се омесва добре. Поръсват се овесените ядки и се меси, докато каймата стане лепкава. Покрива се и се оставя в хладилник поне половин час, а може и до другия ден.
От каймата се оформят кюфтета с желаната големина, които може да се опекат на скара, във фурна или в тиган.